Kinderen konden op een leuke manier kennismaken met kunst. © rr

Kunstendag laat kinderen uit Puurs-Sint-Amands proeven van kunst

Puurs -

Een honderdtal jonge en iets oudere kinderen zakten zondag af naar CC Binder en het Huis van het Kind in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Net als in vele andere Vlaamse gemeenten werd daar de Kunstendag voor Kinderen georganiseerd. De kinderen konden er zich amuseren met tal van leuke activiteiten.

Er werd aan iedereen gedacht tijdens de Kunstendag, ook aan de ouders, grootouders, broers en zussen. Iedereen was welkom om te proeven van allerlei kunsten. Er waren workshops, een tentoonstelling en een rondleiding achter de schermen van het cultureel centrum.  

“We richten ons vooral op kinderen van de lagere school”, vertelt cultuurprogrammator Tamara Vanhoeck. “Maar eigenlijk is iedereen welkom. Er valt heel wat te beleven. Er is een createntoonstelling van de kinderen van jeugdhuis het Weiland, er zijn rondleidingen, ze kunnen zich laten schminken of ballonnen plooien en ze kunnen games spelen met een verwijzing naar kunst. De animatoren van de Jeugddienst zorgen voor de begeleiding. We sluiten de namiddag af met een film.” (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners