Yorgo Van Hove (links) kon niet voorkomen dat Hasselt de drie punten mee naar huis nam: “We hebben dringend punten nodig.” © GOYVAERTS

City Pirates-sterkhouder Yorgo Van Hove baalt na nederlaag tegen leider Hasselt: “Het wordt knokken tegen de degradatie”

City Pirates blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Ook thuis tegen leider Sporting Hasselt gingen de piraten de boot in: 0-2, goed voor de achtste nederlaag. De Merksemnaren blijven zo afgescheiden en vooral troosteloos laatste aan de zijde van Beerschot B. “Ik beleef mijn zwaarste seizoen ooit”, beseft ook sterkhouder Yorgo Van Hove.

Twee zeges en twee gelijke spelen. Het seizoen was tot dusver nog geen succes voor een zwalpend City Pirates, dat tegen Sporting Hasselt hoopte het tij wat te kunnen keren. Maar het werd alweer niets, al had een gelijkspel met wat meeval best gekund. “Een punt zou terecht geweest zijn”, sprak Joy Van Den Bogerd. De aanvoerder van City Pirates stond nog even stil bij een niet-gefloten strafschop. “De assistent gaf via zijn oortje door dat het strafschop was, maar de ref negeerde die woorden. Aan de overkant ging de bal wél op de stip in de slotfase. Dat is typisch. Als je onderaan staat, heb je het geluk tegen.”

Crisis bij City Pirates

Al bij de rust keek City Pirates tegen een achterstand aan. Het lukte de Piraten niet om dat na de pauze nog recht te trekken. Dat zag Yorgo Van Hove, 37 inmiddels en meubelstuk in het Jef Mermansstadion, ook. “Ik beleef mijn zwaarste seizoen ooit in Merksem”, aldus Van Hove. “Als je twee keer wint en twee keer gelijkspeelt, is dat veel te weinig. Nu is het zaak de kopjes in dezelfde richting te krijgen, want we hebben dringend punten nodig. Het is crisis, ja. De komende wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten moeten punten opleveren. We kunnen onszelf niet meer wegsteken en zullen vanaf nu moeten knokken tegen de degradatie. Niemand wil zakken. Maar we moeten ook blijven kijken naar het positieve, zoals het feit dat we niet verdienden te verliezen tegen de leider. Er stond een blok, de defensie stond goed en we gaven slechts één echte kans weg. Maar we slikken te makkelijk goals en scoren te moeilijk.”

De ervaren verdediger ziet nog wel voldoende vertrouwen bij zijn ploegmaats in een goede afloop. “De sfeer in de kleedkamer is oké. Bovendien is er nog steeds vertrouwen in de coach, beseffende dat de schuld ook bij de spelers ligt. City Pirates heeft sinds lang veel blijvend vertrouwen in hun coach, zo is dat in onze club. Maar iedereen moet nu elke dag voor de spiegel gaan staan. En we moeten volgende week wel de drie punten pakken in Lille, anders wordt het wel heel lastig”, besloot Van Hove.

Vastgoed

Jobs in de regio