Enkele buren met een aantal leden van het schepencollege bij de drie nieuwe noodwoningen in Breendonk. © Ward Bosmans

Gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands neemt zes nieuwe noodwoningen in gebruik

Breendonk, Sint-Amands -

In Breendonk en in Sint-Amands huldigde het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands dit weekend in totaal zes nieuwe noodwoningen in. De woningen zullen dienst doen voor de tijdelijke opvang van mensen die dakloos zijn door een crisissituatie zoals partnergeweld of een brand. “Er was helaas nood aan dit soort woningen”, vertelt schepen van Wonen Els De Smedt (CD&V).

Ward Bosmans

Zowel in de Scheldelaan in Sint-Amands als in de Dahlialaan in Breendonk huldigde het gemeentebestuur drie noodwoningen in. Het gaat om modulaire woningen, gebouwd door het lokale bedrijf De Meeuw. Ze zijn bestemd voor alleenstaanden of voor een volwassene met een kind. De woningen hebben alle basisvoorzieningen en kunnen meteen in gebruik worden genomen wanneer het nodig zou zijn.

“We hebben in onze gemeente een heel arsenaal aan noodwoningen”, zegt schepen van Wonen Els De Smedt (CD&V). “Dat gaat zowel om woningen voor vluchtelingen als voor noodwoningen voor gezinnen of alleenstaanden. Deze zes nieuwe woningen zijn in de eerste plaats bedoeld voor alleenstaanden. De mensen zullen hier gedurende een korte periode verblijven – we denken aan maximaal drie maanden – om daarna door te stromen naar de gewone woningmarkt.”

500.000 euro

“Er was helaas nood aan dit soort woningen”, weet De Smedt. “Met deze nieuwe woningen erbij hebben we nu acht noodwoningen. De kostprijs van deze zes nieuwe kwaliteitsvolle modulaire woningen ligt rond de 500.000 euro. We kregen steun van de Vlaamse gemeenschap. Dat is veel goedkoper dat het renoveren van zes woningen en bovendien veel sneller. De werken zijn minder dan zes maanden geleden gestart.”

De woningen werden ingehuldigd in het bijzijn van het schepencollege en een aantal buren. (wabo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners