Ilias El Attabi nam vier van de vijf doelpunten voor zijn rekening. © GOYVAERTS

Proost Lierse en Ilias El Attabi delen Standard een stevige tik uit in topper: “We zijn hier diep voor moeten gaan”

Proost Lierse heeft de topper tegen Standard met 5-3 gewonnen. De Lierenaars kregen de zege niet cadeau, pas in de slotfase kraakten de bezoekers. Dankzij de overwinning behouden Ilias El Attabi en co. nog steeds een perfect rapport.

Reclame voor het Futsal in tweede nationale, zo kan je de partij tussen Proost Lierse en Standard in één zin samenvatten. Een volle tribune met een heus sfeervak. De ambiance van de beste dagen, die na een spannende wedstrijd toch een winnaar kende. “We hebben het zeker niet cadeau gekregen”, opent Mohamed Kasmi. “Het was onze eerste topper in deze competitie. We wisten dat Standard over een goede ploeg beschikt en dat hebben ze ook laten zien. Ik scoorde het laatste doelpunt, miste daarvoor wel een tienmetertrap en op het einde voor een leeg doel slaagde ik er nog in de bal naast te schieten. (lacht) Maar het is de zege die telt en de drie punten zijn binnen.”

Aanvoerder Ilias El Attabi speelde een belangrijke rol, door liefst vier doelpunten voor zijn rekening te nemen. “Of ik elke match vier keer scoor? Nee, in zeven matchen heb ik er nu een vijftiental gemaakt. We zijn diep moeten gaan om deze overwinning binnen te halen. Het bleef heel lang gelijk en de wedstrijd verliep ook evenwichtig, tot we in één minuut twee keer scoorden en zo het verschil konden maken. Standard beschikt over veel individueel talent, maar we hebben hen toch een stevige tik uitgedeeld. Dit is hun derde nederlaag en voor de derde keer verliezen ze tegen een ploeg uit de top vijf. Wij spelen in de heenronde nog tegen Wezet en Aarschot. Die speelden dit weekend tegen elkaar, met een 3-1-zege voor Aarschot als resultaat. Wellicht worden dat onze grootste concurrenten, al mogen we Borgerhout en Standard ook niet uit het oog verliezen. Maar het is nog veel te vroeg om te speculeren over een titel of een plaats. Deze match wonnen we, maar het had ook andersom kunnen zijn. Het wordt dus vaak op details beslist, we zijn er nog lang niet. We missen ook nog Abdelkader Taleb en Badr El Yassini. Ook Jaimy Schallenbergh was er niet bij. Met hen erbij zijn we nog sterker.” (gf)

MEER OVER Sport uit de regio

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio