Buurtbewoners kijken op infoborden naar de geplande werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding in het noorden van de stad. ©  Patrick De Roo

Bewoners Merksem en Deurne geïnformeerd over grote werven Oosterweel in hun buurt

Antwerpen -

Enkele honderden mensen bezochten afgelopen weekend het infomoment waarop de plannen voor de Oosterweelverbinding in het noorden van Antwerpen uit de doeken werden gedaan.

De voorbije weken ontvingen 90.000 Antwerpenaren uit delen van Merksem, Deurne en Borgerhout een uitnodiging in hun brievenbus voor het infomoment ‘Dit is Oosterweel’. Dat vond plaats in maatwerkbedrijf Stroom, dat vlak achter de Groenendaallaan en een van de werven van Lantis ligt.

Met presentaties en infoborden werden de bezoekers, die veelal bekend waren met de op handen zijnde werkzaamheden, geïnformeerd over de grote werven die de volgende jaren in hun buurt zullen verrijzen.

“Ter hoogte van Merksem zijn de werken voor de nieuwe Ring eerder dit jaar van start gegaan. Wie op de snelweg richting Nederland rijdt, of de Groenendaallaan passeert, kan er niet meer naast kijken. De Oosterweelwerken zijn een realiteit in Antwerpen, en zullen elk jaar versnellen en qua impact toenemen”, zegt directeur Omgeving van Lantis, Bart Van Camp.

Op het infomoment werd ook tekst en uitleg gegeven bij wat zonder enige twijfel de grootste werf van de komende jaren gaat worden. Dat is de sloop van het viaduct ter hoogte van het Sportpaleis en de bouw van een tijdelijke bypass om de mobiliteit te garanderen. Op het einde zal het viaduct vervangen zijn door een half ondergrondse weg. (pvdp)

MEER OVER Oosterweel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio