Ondanks de goede prestatie, was de ontgoocheling groot bij Rabbi Roy Mwenda en Rupel Boom. © GOYVAERTS

Rupel Boom en Senne Vits gaan stevig onderuit tegen Wezet (0-3): “En toch waren we de beste ploeg”

Rupel Boom heeft geen vervolg kunnen breien aan de zege van vorige week tegen Young Reds. Thuis tegen Wezet speelden de Steenbakkers allesbehalve een slechte partij, maar de efficiëntie voorin ontbrak.

“Iemand die deze match niet heeft gezien, zal denken dat we niet in het stuk zijn voorgekomen”, aldus doelman Senne Vits. “Deze 0-3 laat uitschijnen dat Wezet hier verdiend de drie punten is komen wegkapen, maar dat is absoluut niet het geval. Ik vond ons zelfs veruit de beste ploeg. We kwamen al snel op achterstand, maar dwongen daarna een resem kansen af. De 0-2 was dan weer meters buitenspel. Daar nekt de grensrechter ons enorm. Het zat gewoon allemaal tegen.”

Blijft wel een feit dat Boom tegenwoordig moeilijk tot scoren komt. Spits Traore werkte zich uit de naad, maar is geen koele killer. “Je kan hem echt niks verwijten, want hij geeft zich elke keer volledig”, gaat Vits verder. “Alleen zou hij beter renderen als hij kan zwerven rond een balvaste spits. Het frustrerende is dat we die hebben, maar dat hij pas na de winterstop mag spelen. Cheickna Traoré laat mooie dingen zien op training en is het type spits dat we echt nodig hebben.”

Het spelniveau tegen Wezet moet de Steenbakkers wel hoop geven. “Uiteraard, maar dit is vooral een gemiste kans. Bij winst waren we hen tot op twee punten genaderd. Nu lopen ze acht punten uit. We mogen wel vooral niet beginnen panikeren. De kwaliteit is aanwezig om het behoud veilig te stellen. Het voordeel van deze campagne is dat je met heel veel wedstrijden zit, door de 20 ploegen in de reeks. Een sterke terugronde zou dus moeten volstaan. Maar het zou niet slecht zijn om tegen de winterstop toch al wat van onze achterstand goed te maken.” (pni)

Vastgoed

Jobs in de regio