Junior Jay en Howlin’ Bill aan het werk met hun nieuwe band Bill & The Burners tijdens Blues in Schoten 2022. © JAA

Bluesliefhebbers vinden weg naar Schoten

Schoten -

Vierhonderd liefhebbers van de blues kwamen zaterdag in De Kaekelaar aan hun trekken tijdens Blues in Schoten. De organisatoren twijfelen of ze na de nochtans geslaagde negentiende editie nog doorgaan op weg naar het jubileum. En dat heeft niks te maken met de overstromende toiletten tijdens deze negentiende editie.

Bluesliefhebbers hebben de reputatie nachtraven te zijn, maar in Schoten waren ze er vroeg bij. Gelukkig maar want de eerste band Highway To The Blues uit Turnhout loonde meteen de moeite.

Het feest ging daarna verder met achtereenvolgens Bill & The Burners, het Dry Riverbed Trio en Last Call. Voor de laatste rondjes aan de bar besteld konden worden bracht de band van de in Schoten opgegroeide Henk Van der Sypt, zelf een virtuoos op mondharmonica, het meest eclectische concert van de avond.

Het publiuek was vroeg en in groten getale op de afspraak in De Kaekelaar. © JAA

Toiletten

Bluesliefhebbers en organisatoren hadden dit keer geen last van vervelende coronamaatregelen, maar wel van kapotte toiletten. Jef Verhaegen en co zagen tot hun wanhoop al vroeg op de avond de urinoirs volledig overstromen. En dat had echt niks te maken met de legendarische dorst van de bluesliefhebbers.

De organisaotren moesten al vroeg op de avond aan de slag met dweil en emmers. Gelukkig bleef het waterpeil in de grote toiletpotten wel laag genoeg. Hopelijk heeft de gemeente, eigenaar van de zaal, ondanks de financiële crisis toch nog wat geld over om deze al langer sputterende toiletten in De Kaekelaar degelijk te laten herstellen.

Jef Verhaegen kan terugblikken op een geslaagde twintigste verjaardag van zijn festival. Maar of er ook nog een twintigste editie komt van dit bluesfestival, valt af te wachten. Hij moet daarvoor niet alleen zijn echtgenote en medewerker Marleen Leemans zien te overtuigen, maar ook de andere organisatoren Frans Bogaert en Frans Stuyck gemotiveerd houden. Die twee zijn intussen de zeventig voorbij. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners