© RTV

Lokale Omroep Baarle laat kinderen kennismaken met radio-uitzendingen

Baarle -

Een dertigtal kinderen uit Baarle nam zaterdag in het cultuurcentrum deel aan workshops over alle facetten van radio maken.

De lokale Omroep Baarle, die gevestigd is in het gebouw van het cultuurcentrum, organiseerde de open dag voor kinderen. “Er deden kinderen mee uit België en Nederland”, zegt secretaris Peter van den Heijkant van Omroep Baarle. “Sommigen zijn al actief bij onze omroep via het programma ‘Afterscool Radio’. De gemeente Baarle-Nassau maakte deze activiteit mee mogelijk via het subsidieproject ‘Jong en Onbegrensd’. Dat is bedoeld voor ontmoetingen tussen Belgische en Nederlandse jeugd. Wat bij ons in Baarle natuurlijk geen enkel probleem is.”

De kinderen werden verdeeld in vier groepen en mochten voor een van de workshops plaatsnemen in de studio van Omroep Baarle. Ook kwamen ze meer te weten over techniek, interviewen en cameragebruik. “We hebben geleerd hoe een uitzending op de radio in elkaar steekt en welke vragen je moet stellen”, zegt Cristina. “Bij de techniek zagen we hoe geluidsgolven werken. Het was heel fijn.” Voor Bram was het niet allemaal onbekend. “Ik heb al meegedaan aan de uitzendingen van ‘Afterschool Radio’. Wie weet word ik later dj bij de radio.”(ram)

 

De kinderen mochten plaatsnemen in de studio. © ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners