© Google Street View

Hangjongeren gooien brandbom in Berchem: politie identificeert drie minderjarigen

Berchem -

Enkele jongeren hebben donderdag een brandbom gegooid in de Willem Van Laarstraat in Berchem. De politie startte een onderzoek en identificeerde drie minderjarigen. De buurt heeft al langer overlast van rondhangende jongeren.

jtp

LEES OOK. Twee aanslagen in één nacht: onbekenden brengen explosief tot ontploffing in Berchem en Deurne

Het nieuwste incident speelde zich donderdagavond iets voor 23u af. Een luide knal schrikte de buren en leden van de muziekacademie in de Willem Van Laarstraat in Berchem op. “Enkele jongeren hadden een brandbom gegooid. Die belandde net naast een dame die op een fiets voorbij reed. De 60-jarige vrouw werd opgeschrikt door de steekvlam die volgde”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Drie jongeren zetten het meteen na de feiten op een lopen, terwijl de brandbom nog een tijdlang bleef branden. Verschillende interventieploegen van de Antwerpse politie kwamen ter plaatse, maar nazicht in de omgeving leverde niets op. Na een uitgebreid buurtonderzoek kon het wijkteam drie verdachten identificeren. “De vermoedelijke daders zijn drie hardleerse minderjarigen die eerder ook al voor heel wat overlast in de buurt hadden gezorgd”, zegt Bruyns.

Het is niet duidelijk of zij ook in aanmerking komen voor overlast in de muziekschool. Zo zouden hangjongeren daar onder meer al de liften besmeurd hebben, spullen gestolen hebben uit de lerarenkamer en zich hebben verstopt in de klaslokalen. “De bevindingen zijn overgemaakt aan het jeugdparket dat zich verder zal buigen over het dossier”, besluit Bruyns.

LEES OOK. Vijf woningen met rode verf beklad in Berchem

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen