De organisatoren met een vertegenwoordiging van de twee sportclubs. © Erik Van Eycken

Bonheiden Loopt en Wandelt schenkt 3.000 euro aan G-werking Titans Basketbal en VC Rijmenam

Bonheiden -

Begin september vond de zesde editie van Bonheiden Loopt en Wandelt plaats. “Eindelijk opnieuw een jaar zonder coronamaatregelen, alles was terug ‘normaal’”, luidt het bij François Van Velthoven die samen met Geert Teughels het evenement jaarlijks organiseert.

Erik Van Eycken

“Dit jaar kozen we ervoor om er een belevingsdag van te maken. Wandelaars konden kiezen tussen twee afstanden (7 of 11 km) en voor de lopers was er opnieuw een gezamenlijke start. Het startschot werd gegeven door Piet den Boer, G-sportambassadeur en peter van de Special Olympics ’23 in Mechelen”, legt François uit.

Piet den Boer gaf het startschot. © Erik Van Eycken

“Intussen konden de jongsten zich uitleven op de ‘Kids Adventure Run’ met 2 lange ‘obstakel runs’ en een avontuurlijk parcours in het bos.”

Na het sportieve deel was er aansluitend het optreden. “Dit jaar kozen we voor een band die misschien iets minder bekend is maar wel heel wat ervaring heeft en een connectie met onze gemeente. De Nederlandstalige band Frimout bracht veel ambiance en verraste iedereen met hun mooie songs.” Naast het organiseren van een sportief en cultureel evenement, is de tweede doelstelling het actief ondersteunen van een lokaal en goed doel.

Frimout zorgde voor veel muziek na het sportieve gedeelte. © Erik Van Eycken

“De opbrengst van Bonheiden Loopt en Wandelt gaat dit jaar twee verenigingen die G-sport voor jongeren organiseren: Titans Basketbal en VC Rijmenam. Deze clubs organiseren wekelijks trainingen en wedstrijden voor jongeren met een beperking”, zegt Geert Teughels. Beide teams ontvingen elk een cheque van 1.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners