WK-break is niet nodig: Beerschot pakt 9 op 9 na nieuwe zege tegen Club NXT

Bij Beerschot kunnen ze morgen met een gerust gemoed genieten van de WK-openingsceremonie. Club NXT ging voor de bijl, Matthys was de matchwinnaar met het enige (heerlijke) doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Zo is de eerste 9 op 9 van het seizoen een feit.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Matthys matchwinnaar met mooi doelpunt, nog een uitblinker op het middenveld

Never change a winning team. Voor de vijfde keer op rij al verscheen Beerschot met dezelfde basisploeg, terwijl Club NXT nog groener achter de oren was dan anders. Jongens die al regelmatig meedoen bij de A-ploeg van Club Brugge waren immers mee op vakantie tijdens deze WK-break. Zonder hen werd het wel heel moeilijk.

Om een idee te geven van de waardeverhoudingen op het Kiel: veertien tegenover twee kansen in de eerste helft. Beerschot domineerde in alle linies. Onder meer de stilstaande fases van Rigo waren gevaarlijk, maar op één van zijn hoekschoppen kopte Thorisson tegen de paal. Topschutter Baeten en Van den Bergh, die gretig mee in de aanval ging, vonden doelman Shinton op hun weg.

Uiteindelijk was het een andere opgerukte verdediger die de logische 1-0 kon scoren, en hoe! Matthys schilderde de bal op heerlijke wijze in de linkerhoek. Dat deed hij trouwens perfect in lijn met het persvak, waardoor we kunnen bevestigen dat zijn schot met zo’n curve quasi niet meer te pakken was. Genieten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Efficiëntie

Nadien ging Beerschot door op hetzelfde elan, maar het bevrijdende tweede doelpunt bleef uit en zo begon richting het einde toch ook de nervositeit te stijgen. Dat was bijvoorbeeld te zien toen een misverstand tussen Van den Bergh en Lathouwers het thuispubliek bijna een hartverzakking bezorgde. Of toen een pijlsnelle counter zelfs met drie tegen één niet kon worden afgerond. In de blessuretijd moest Rigo ook nog een bal van de lijn halen of het was zomaar 1-1.

Die tweede helft, die was toch van een aanzienlijk lager niveau dan de eerste. En als je in de twintig kansen versiert, moet je er eigenlijk altijd meer dan maar eentje scoren, maar de efficiëntie ontbrak. Er zijn dus toch nog werkpunten voor dit Beerschot. Maar uiteindelijk deden de Mannekes wel wat ze moesten doen. Winnen. Zo pakten ze ook de eerste 9 op 9 van het seizoen en blijven ze bovenin lekker meedraaien. Enkel Beveren en RWDM doen tegenwoordig beter.

Nog dit: de namiddag begon met de omdoping van Vak I tot de ‘Joske Vanhout Stand’. Opdat het overleden clubicoon er toch nog altijd bij is in het Olympisch Stadion. Dan is zo’n overwinning wel op zijn plaats. Voor Joske.

  • Beerschot wint 1-0 van Club NXT na resem kansen
   Rigo haalt gelijkmaker van de lijn in de extra tijd
  • Het nadert tot op één punt van het leidersduo SK Beveren en RWDM
   Zij spelen straks een onderling duel
  • Club NXT tuimelt uit de top-6
 • Beerschot doopt Vak I om tot ‘Joske Vanhout stand’ als eerbetoon voor overleden clubicoon

  Gazet van AntwerpenJos Vanhout wordt vereeuwigd bij Beerschot. De club van zijn hart doopt vak I om tot de ‘Joske Vanhout stand’. Zo is de legendarische materiaalman, die op 30 mei 2022 overleed, er toch nog altijd bij in het Olympisch Stadion. Komende zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen Club NXT is er een officiële inhuldiging in het bijzijn van de familie.
 • Challenger Pro League gaat gewoon door tijdens WK: “Gehoopt op betere aanvangsuren”

  Dit weekend gaat in Qatar het WK voetbal van start. In alle grote Europese voetballanden ligt het competitievoetbal op het hoogste niveau stil, in de lagere regionen wordt er gewoon doorgespeeld. Dat is ook het geval in de Challenger Pro League.
 • Jupiler Pro League ligt stil, maar: belofteploegen zullen weinig tot geen A-kernspelers gebruiken

  Gazet van AntwerpenExtra pigment in de Challenger Pro League: de belofteploegen zouden plots meerdere spelers uit de A-kern kunnen selecteren. Uiteraard blijven daar strenge regels aan verbonden. Even recapituleren: spelers die in de laatste match van de eerste ploeg minstens 45 minuten hebben gevoetbald of aan de aftrap van die partij stonden, worden uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende wedstrijd van het U23-team.
 • Wie wint op het Kiel?

  • Beerschot

   78%
   69 stemmen
  • Geen van beide

   5%
   4 stemmen
  • Club NXT

   17%
   15 stemmen
 • 15u35

  CPL speeldag 14

  Uitslagen:

  Virton - SL16FC 0-2
  Lommel - Jong Genk 2-1

  Programma:
  Beerschot - Club NXT
  SK Beveren - RWDM
  Deinze - Lierse K.
  Dender - RSCA Futures

 • 15u40

  Beerschot lachende derde?

  Met later op de avond de topper tussen het leidersduo Beveren-RWDM (27p.) nadert Beerschot (23p.) mits puntenwinst op minstens één van beide ploegen. Volg de wedstrijd hier vanaf 16u met de belangrijkste wedstrijdfases. 

 • 15u45

  Selectie Club NXT

  Basiself:
  Shinton, Sabbe, Spileers, Ordonez, Seys, De Smet Li., Talbi, Audoor, Homma, Vermant en Mertens
  Wisselspelers:
  Maton, Cuevas, Willems, Engels, Servais en De Smet Le.

 • 15u46

  Selectie Beerschot

  Wieland kiest voor de vierde competitiewedstrijd op rij voor dezelfde elf:

  Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Baeten, Verlinden, Seydoux, Thorisson, Sanusi, Nzita, Rigo en 'Tolis' Konstantopoulos
  Wisselspelers:
  Matijas, Quirynen, Meisl, Alhassan, Koshi, Weymans en La Morte
  Vaca en Sebaoui hebben (belofte)interlandverplichtingen.

 • 15u50

  Coach Wieland (B): "geen redenen om te wijzigen"

  "We zochten naar een startelf en lijken die gevonden te hebben.

  Voorin zorgt de onderlinge afwisseling tussen Baeten, Verlinden en Thorisson ervoor dat we moeilijk te verdedigen zijn."

 • 15u55

  Coach Hayen (NXT): "plek in top-6 terug innemen"

  SK Lommel verdrong Club NXT gisteren naar plaats zeven.

  "We gaan kijken hoe onze jonge ploeg het doet tegen een ploeg die voor de titel speelt. We hebben veel doelpunten geslikt en zij scoren makkelijk. De organisatie zal dus goed moeten staan. Al blijven we een ploeg die het van het voetballend aspect moet hebben."

 • 16u01 Start van de 1ste helft

 • 04'

  Beerschot aan zet

  De thuisploeg zet de bezoekers meteen vast op de eigen helft en recupereert telkens vroeg de bal.  Een mooi technisch nummertje van Rigo eindigt met een bal in de tribune.

 • 08'

  Actie Baeten

  De topschutter van Beerschot dribbelt zich langs de achterlijn het strafschopgebied in en legt terug voor Thorisson. De Ijslander draait de verkeerde kant uit en verliest het leer.

 • 11'

  Dreigend Beerschot

  Van den Bergh haalt de achterlijn, maar kan Baeten niet bereiken aan de eerste paal. Diezelfde Baeten mikte even voordien recht op Shinton.

 • 14'

  Seis kopt weg

  De aanvallen bij de thuisploeg gebeuren veelal over links. Dit keer komt de center van Verlinden. Thorisson wordt niet bereikt.

 • 14'

  Shinton moet lossen

  Baeten devieert een voorzet van Van den Bergh met een kattenpoot richting eerste paal. Shinton moet een hoekschop toestaan.

 • 15'

  Thorisson op de paal

  Op die hoekschop kopt Thorisson de bal op de buitenkant van de paal! Een dominant Beerschot verdient stilaan een doelpunt.

 • Beerschot eert overleden clubicoon: Joske Vanhout Stand ingehuldigd op het Kiel

  Gazet van AntwerpenVak I van het Olympisch Stadion is officieel omgedoopt tot de Joske Vanhout Stand. Voor de wedstrijd tegen Club NXT bracht Beerschot een eerbetoon aan het clubicoon dat in mei van dit jaar overleed. De familie van de legendarische materiaalman was erbij voor de huldiging.
 • 19'

  Shinton pakt

  Van den Bergh verlengt een vrije trap van Rigo richting doel. Shinton heeft geluk dat de kopbal te centraal was.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio