De actie werd vorig jaar een mooi succes. © rr

Iedereen heeft recht op kerstgeschenk via shoe-box-actie

Rumst -

Traditiegetrouw organiseert de Vooruit afdeling Rumst ook eind dit jaar een schoendoosactie. Iedereen kan dan zelf een beetje kerstman spelen en iemand die het minder goed heeft met een kerstcadeau plezieren.

 

Vooruit pakt ook dit jaar uit met haar shoe-box-actie. De Rumstse socialisten vragen aan iedereen die dat wil een aantal verzorgingsproducten zoals douchegel, shampoo, tandenborstel(s), tandpasta, deo, handzeep, oorstokjes en bodylotion in een schoendoos te steken. De verzamelde dozen worden op zaterdag 17 december aan vzw Geef Armoede Geen Kans Rupelstreek bezorgd. Die organisatie zorgt voor de verdere verdeling van deze schoendozen.

“Een wenskaart is zeker een surplus”, zegt woordvoerder Christine Jacobs. “Als men die door als een kerstgeschenk verpakt maakt het geheel nog wat feestelijker. Het is best om op de schoendoos te vermelden of de inhoud voor een vrouw, man of kind bestemd is.”

Actie start maandag

De pakketten kunnen tussen 21 november en 11 december gebracht worden naar Bart Peeters (Korte Visserstraat 3), Christine Jacobs (Ph. De Pillecijnlaan 7), Mathilange Goossens (Karl Marxstraat 16) of op maandagavond tussen 18u en 21u naar Volkshuis Terhagen aan de Nieuwstraat 156.

Na een seintje op 0494/19.12.28 worden de dozen eventueel ook afgehaald.  (jw)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners