Uitblinker Loubry leidt Kangoeroes Mechelen naar overtuigende zege

Geen problemen voor Kangoeroes Mechelen in Charleroi. De Antwerpse guard Domien Loubry leidde met 29 punten en 6 assists Kangoeroes Mechelen naar een verdiende zege tegen Charleroi. Met 4 op 6 blijven de Kangoeroes bovenaan het klassement. “Belangrijk dat we na de interlandbreak met een stevige prestatie zijn herbegonnen”, aldus Loubry. “Volgende week ­Europees bevestigen is nu de uitdaging.”

patrick ceulemans

De start van de wedstrijd was nochtans voor de Henegouwers. Charleroi werkte aanvankelijk ­secuur af en had snel een 17-7- bonus vast. Domien Loubry nam zijn team vervolgens op sleeptouw en was de inspirator van de comeback. Met driepunters, ­vrijworpen en assists van Loubry ging het na een 2-12-tussenspurt naar 19-19. Na het eerste kwart had Kangoeroes Mechelen een 20-21-bonusje op zak.

In het tweede kwart bleef ­Charleroi via onder meer ­Antwerpenaar Yoeri Schoepen in de partij (34-33). Maar dan leidde Domien Loubry met 18 punten (waaronder 4 op 5 bommen) en 5 assists in de eerste helft ­Kangoeroes Mechelen naar een 42-49-voorsprong.

Slotspurtje

In het derde kwart liep Kangoeroes Mechelen steeds verder weg. Bij 60-76 leek de Mechelse winst een feit. Rafael Lisboa en Nathan Kuta persten er nog een slot­spurtje uit en Charleroi kroop na een 12-2-tussenspurt opnieuw in de partij: 72-78. Verder reikte de comeback van Charleroi, ­ondanks driepunters van Jhivan Jackson, niet. Kangoeroes ­Mechelen speelde het immers verstandig uit en ­realiseerde een prachtige zege op verplaatsing.

Brian Fobbs was met 20 punten, 8 rebounds en 5 assists de tweede uitblinker bij de Mechelaars.

CHARLEROI: V. Samardzic 1, Lisboa 11, Prepelic 2, Makwa 5, Izaw Bolavi 0, Jackson 10, Fogang 8, Libert 6, M. Samardzic 4, Schoepen 15, Kuta 14.

KANGOEROES MECHELEN: Loubry 29, ­Mukubu 5, Fobbs 20, Foerts 0, Palinckx 5, Davis 12, Van Buggenhout 6, Kotrulja 0, Mennes 1, Thomas 0, Aririguzoh 10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal