Melanie met het verwenpakket vol lokaal lekkers en een waardebon te besteden bij de lokale ondernemer voor wie tussen 19 november en 31 december boekt. Het ovaal venster herinnert aan de oude bungalow. ©  koen fasseur

ForRest Logies in schoot Trappistenbos blaast eerste kaarsje uit: “In gastenboek iedereen perplex hoe stil het hier is”

Zoersel, Malle -

In de schoot van de Trappistenbossen op de grens van Zoersel en Westmalle openden Melanie Van Puyvelde (30) en haar partner een jaar geleden ForRest Logies. Zonder twijfel een van de schattigste en meest idyllisch gelegen vakantieverblijven in de regio. Het is er zo stil, dat je er stil van wordt.

Kristin Matthyssen

Melanie Van Puyvelde is interieurarchitecte. Haar partner is tuinaannemer bij Serneels Outdoor Concepts. “We zijn zelf opgegroeid in deze buurt”, vertelt ze in het vakantiehuisje in de Raymond Delbekestraat. “Pas tijdens de coronacrisis, toen we zagen hoe de mensen van heinde en verre naar hier kwamen om te wandelen, beseften we in wat voor een unieke omgeving we leven.”

Het vakantiehuisje ForRest Logies vormt ineens een visitekaartje voor het stel. Melanie liet zich helemaal gaan als interieurarchitecte om er de perfecte rustgevende sfeer te scheppen waar zo veel mensen naar snakken. Haar partner creëerde een groene wellness-tuin met hottub, buitendouche en infraroodsauna. Je hebt volledige privacy. Heel leuk is het betonnen terras met een organische vorm. De planten en struiken werden zo gekozen dat het in alle seizoenen een samenspel van kleuren is. Zo steelt een vuurrode esdoorn in november de show.

Het schattigste vakantiehuisje uit de buurt, zelfs in de regen. ©  Koen Fasseur

De hottub met in de achtergrond de sauna. ©  Koen Fasseur

“We zijn ondernemers. Door al die wandelaars te zien kregen we zin om onze tanden in deze oude bungalow te zetten”, zegt Melanie. “De indeling werd helemaal veranderd en ook binnen kreeg het huisje een complete make-over. Het oude ovalen smeedijzeren venster bleef wel behouden.”

Langs de buitenzijde lijkt ForRest Logies een beetje op een tiny house, maar vanbinnen is er verrassend veel ruimte, met twee slaapkamers met tweepersoonsbed. Eén slaapkamer werd door Melanie als een ‘nestkastje’ ingericht met veel hout en een koepel om ’s nachts naar de sterrenhemel te turen, met speciaal glas waarop je de regen niet hoort tikken. Huisje en tuin zijn volledig uitgerust met domotica en sfeerverlichting. “We wilden het gevoel van een boshuis creëeren, maar met hotelcomfort.”

De allergrootste troef is de ligging, in een doodlopende weg die rechtstreeks uitgeeft op het Molenbos, in de volksmond de Trappistenbossen of Drieboomkensberg. De Brechtse Heide ligt op een steenworp.

“Raar dat wij die schoonheid altijd als vanzelfsprekend hebben beschouwd. Het is pas nu we in het gastenboek lezen hoe stil het hier is, dat we het zelf beseffen”, zegt Melanie. “Alleen de klokken van de Trappistenabdij van Westmalle horen we luiden, maar dat klinkt als muziek.”

©  koen fasseur

©  koen fasseur

Trappist

ForRest Logies heeft veel aandacht voor lokale producten. Om het eenjarig bestaan te vieren krijgt iedereen die een verblijf boekt tussen 19 november en 31 december (de boeking mag dus ook voor volgend jaar zijn) een verwenpakket met een Tripel, Extra en Dubbel van Trappist van Westmalle, een zeepje op basis van trappistenbier gemaakt door de zusters van de nabijgelegen abdij van Nazareth in Brecht en een waardebon van 25 euro te gebruiken bij ondernemers in de buurt.

“Hier zijn heel lekkere restaurants in de omgeving. De zeepjes en shampoo van de trappistinnenzusters liggen in onze keuken en badkamer. Ons servies werd handgemaakt door Jardins du Sable, een keramiek- en workshopatelier onder leiding van Monique Van Tendeloo in Zandhoven.”

www.forrestlogies.be

©  koen fasseur

©  koen fasseur

©  koen fasseur

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners