©  Bart Borgerhoff

Jupiler Pro League ligt stil, maar: belofteploegen zullen weinig tot geen A-kernspelers gebruiken

Extra pigment in de Challenger Pro League: de belofteploegen zouden plots meerdere spelers uit de A-kern kunnen selecteren. Uiteraard blijven daar strenge regels aan verbonden. Even recapituleren: spelers die in de laatste match van de eerste ploeg minstens 45 minuten hebben gevoetbald of aan de aftrap van die partij stonden, worden uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende wedstrijd van het U23-team.

Na zes officiële wedstrijden van de A-ploeg komt daar nog een restrictie bij: wie dan twee derde van het lopende seizoen als starter bij de A-ploeg is begonnen of in twee derde van die matchen ten minste 45 minuten heeft gespeeld, kan niet meer uitkomen voor de U23. Een heleboel jonge spelers van de A-kernen vallen daardoor automatisch af.

Concreet voor Beerschot – Club NXT dit weekend: de 17-jarige Antonio Nusa, die nog scoorde in de Champions League tegen Porto, lijkt de enige speler uit de A-kern die uitzonderlijk zou kunnen opgeroepen worden door Club NXT. Maar Nusa is momenteel op interland met de U19 van Noorwegen en krijgt nadien - net als de rest van de A-kern - tien dagen rust.(kofr)

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio