©  OPENVLD

Nieuwe staatssecretaris Bertrand in 2024 op lijst van Open Vld

De nieuwe staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Alexia Bertrand zal bij de verkiezingen van 2024 op een lijst van Open Vld staan. Dat heeft voorzitter Egbert Lachaert vrijdag bevestigd bij de presentatie van de opvolgster van Eva De Bleeker. Ook voor De Bleeker wil Lachaert in 2024 een “prominente plaats” op een lijst.

blg

Dat Bertrand in de voetsporen van De Bleeker treedt, mag een verrassing heten, want ze was tot vrijdag fractieleider van de Franstalige liberale partij MR in het Brussels parlement. Lachaert beklemtoont echter dat de link met de Vlaamse geestesgenoten er al langer was. Bertrand trok in Sint-Pieters-Woluwe een gemeenschappelijke lijst Open MR en maakte ook deel uit van de jury van de talentenacademie van Open Vld.

“Alexia stond al met een half been in de partij”, zo betoogde Lachaert. In deze moeilijke budgettaire tijden kwam het er volgens de partijvoorzitter op aan “de beste vrouw op de beste plaats” te zetten. Bertrand “kan heel wat adelbrieven voorleggen” en “is onmiddelijk inzetbaar”, legde hij uit. Haar tweetaligheid en link met Franstalig België kan volgens Lachaert ook helpen om hervormingen als de pensioenen en de arbeidsmarkt te forceren.

Bertrand, die even voordien de eed had afgelegd op het paleis, bevestigde dat ze lid wordt van Open Vld. “U mag me beschouwen als lid van Open Vld. Mijn eerste lijnen zijn naar de partijvoorzitter en de premier”, aldus de nieuwe staatssecretaris, die “niet uitsluit” dat ze ook haar lidkaart van MR behoudt.

LEES OOK. Bertrand ruilt MR in voor Open Vld nadat ze werd gepasseerd door Bouchez

Vastgoed

Jobs in de regio