Twee Nederlanders opgepakt voor aanslag in Deurne

Na de aanslag in de Van Lissumstraat in Deurne heeft de politie twee verdachten gearresteerd. Dat bevestigt het Antwerps parket. Het gaat om een 24-jarige Nederlander en een 15-jarige jongeman. De minderjarige komt ook uit Nederland. De twee werden kort na de feiten in de Van Lissumstraat opgepakt.

jtp

“De meerderjarige werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van vernieling van een gebouw door ontploffing, met vermoeden van menselijke aanwezigheid bij nacht, inbreuk wapenwet en criminele organisatie”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Verder onderzoek moet uitmaken of de twee ook in aanmerking komen voor de aanslag in de Deken De Winterstraat in Berchem.

De eerste aanslag vond plaats rond 1 uur. Aan de woning in de Deken de Winterstraat in Berchem ontplofte – voor de zesde keer al – een explosief. Zo’n uur later ontplofte een vuurwerkbom in de Van Lissumstraat in Deurne.

Bij beide aanslagen werd de familie E.H. geviseerd. De familie wordt genoemd in verschillende drugsdossiers en is al langer verwikkeld in een gewelddadige vete met andere criminele groepen.

LEES OOK. Twee aanslagen in één nacht: onbekenden brengen explosief tot ontploffing in Berchem en Deurne

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners