De nieuwe winkelruimte is verdubbeld in oppervlakte. © ram

Hofken van Olyveten verhuist naar grotere winkelruimte en verandert naam in Fran

Merksplas -

In een gloednieuw pand op de Markt in Merksplas gaat op zaterdag 19 november Fran open. Dat is voortaan de naam van de bloemenwinkel die vroeger Hofken van Olyveten heette. Het assortiment wordt uitgebreid met decoratie en exclusieve geurkaarsen.

Ronny van den Ackerveken

Hofken van Olyveten was gevestigd op het Kerkplein. De winkel van Fran bevindt zich maar enkele meters van die locatie. “Het Hofken moest verdwijnen om plaats te maken voor de inrit van de garages van het nieuwe gebouw waar Fran op de gelijkvloerse verdieping is gevestigd”, zegt eigenaar Frank Verhoeven. “De nieuwe winkelruimte is dubbel zo groot, wat meer mogelijkheden biedt. Van de gelegenheid is gebruikgemaakt om de bloemenwinkel een andere naam te geven, ook de webshop is vernieuwd. We hadden gehoopt Fran iets eerder te openen, maar echt veel vertraging hebben de werken niet opgelopen.”

De uitbaters zijn wel dezelfde gebleven. Eddy Van Meir en Frederik Verslype hielden Hofken van Olyveten vijftien jaar open. “Fran wordt ook voor ons helemaal anders”, vertelt Eddy. “De vermelding ‘Flowers and more’ maakt duidelijk dat we niet alleen bloemen hebben. Klanten kunnen bij ons ook terecht voor decoratie. De geurkaarsen van Baobab hebben een exclusief karakter, want die vind je op niet veel plaatsen. De nieuwe en kortere naam klinkt beter. Hofken van Olyveten was niet altijd gemakkelijk om uit te spreken.”

© ram

Knelpuntberoep

Om de opening te vieren, krijgen de klanten de eerste dagen een drankje aangeboden. Via de Facebookpagina zijn boeketten te winnen. “We hebben er veel zin in, ook al is een bloemenwinkel uitbaten tegenwoordig een knelpuntberoep”, zegt Eddy Van Meir. “Recent verdween een aantal winkels in buurgemeenten van Merksplas. We merken daardoor dat we meer klanten krijgen uit andere gemeenten.”

www.franflowers.be

Intagram : @fanvanfran

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open