Op de Statielei zal de straatverlichting blijven branden. © Dirk Van de Velde

Mortsel wil meer dan 100.000 euro besparen door straatverlichting deels te doven

Mortsel -

Op een aantal uitzonderingen na gaat de Stad Mortsel de straatverlichting in verschillende straten doven tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Dit moet een besparing van 120.000 euro per jaar opleveren.

Filip Spoelders

Boechout maakte net nog bekend dat het op jaarbasis 60.000 euro gaat besparen door de openbare verlichting selectief te doven of te dimmen. Mortsel doet daar nog eens de helft bij.

In een aantal straten blijft het licht wel branden. Het gaat onder andere om de fietsostrades, de gewestwegen Antwerpsestraat, Krijgsbaan, Liersesteenweg, Mechelsesteenweg, Statielei en Vredebaan en de gemeentewegen Boechoutselei, Deurnestraat tussen Zilverbeeklaan en rondpunt Septestraat, Drabstraat, Edegemsestraat, Groenstraat, Guido Gezellelaan, Heirbaan, Lodewijk Dosfellei tussen Stadsplein en Fortstraat, Molenlei, Molenstraat tussen Mechelsesteenweg en Jordaenslei, Roderveldlaan en Wouwstraat tussen Groenstraat en Boechoutselei.

Fluvius heeft de opdracht gekregen om de aanpassingen uit te voeren. Iedere verlichtingspaal die moet doven, moet apart worden omgeschakeld. Ondertussen blijft de stad inzetten op meer ledverlichting.

LEES MEER: Boechout bespaart 60.000 euro per jaar met aanpassing van openbare verlichting

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners