Burgemeester Leen Wouters en schepen Tom Tachelet bij de zopas gearriveerde elektrische deelfietsen van Donkey Republic op het Marktplein van hun gemeente. © RR

Wijnegemnaren kunnen ‘oranje ezels’ gebruiken voor 3 euro per rit

Wijnegem -

Ook in Wijnegem kan je je nu verplaatsen per elektrische deelfiets. Liantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft voorlopig 24 oranje tweewielers van Donkey Republic verdeeld over drie ‘stations.

Liantis zal in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic plaatsen in de regio Antwerpen en in het Waasland. Op die manier wil de beheersmaatschappij zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken.

Het uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. In Wijnegem verschijnen in totaal 42 elektrische deelfietsen op verschillende locaties. Die aan het Marktplein, ’t Gasthuis en Wijnegem Shop Eat Enjoy werden zopas al gestationeerd. In februari volgen nog meer deelfietsen op de kruispunten Merksemsebaan – Ertbruggestraat, H. Meeusstraat en op de parking voor het sportcentrum.

Kandidaat-gebruikers wordt geadviseerd eerst de app van Donkey Republic te installeren. Open de app en zoek de pick-up locaties in je buurt op een kaart. Vind je fiets in de app & bepaal of je huurt voor een korte of lange periode. Open je fiets met de app (Bluetooth). Tussen 2 ritten door kan je de fiets sluiten met je app (Bluetooth) Zoek je een drop-off locatie in de app & beëindig de reservatie in de app.

Kostprijs

Tom Tachelet test de app van Donkey Republic. © RR

Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro. Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit). Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).

De elektrische deelfietsen werden door lokaal bestuur Wijnegem enthousiast onthaald. “Vanuit onze klimaatambities zetten we in Wijnegem al enkele jaren sterk in op alle mogelijke vormen van deelmobiliteit Dit maakt dat ons dorp vlot en op maat van iedere inwoner bereikbaar is geworden”, aldus schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).

“Dankzij de nieuwe deelfietsen zetten we opnieuw een belangrijke stap in de uitbreiding van het bestaande ‘deel-aanbod’. Ik ben fier op het feit dat ons bestuur ervoor gekozen heeft om, naast het basisnetwerk van deelfietsen dat nu werd uitgerold, binnenkort ook uit te breiden met drie extra deelfietshaltes waardoor ze voor alle Wijnegemnaren vlakbij komen te staan.” (jaa)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio