De beklaagden pleegden winkeldiefstallen in Hoogstraten. © ram

Roemeense winkeldieven riskeren een jaar cel

Hoogstraten, Merksplas

Vier Roemenen die in Merksplas wonen, stonden vrijdag terecht voor diefstallen in vier winkels in Hoogstraten in september van dit jaar.

Las-Vegas B. (27), Izaura C. (23), Maria C. (27) en Gabriel-Madalin U. (33) uit Merksplas verschenen aangehouden voor de rechtbank in Turnhout. De vier beklaagden riskeren elk een jaar cel en een boete voor diefstallen uit winkels op de Vrijheid in Hoogstraten.

“Op 21 september werden ze bij Mayerline in Hoogstraten betrapt toen ze een jas wilden stelen. Het alarm van de winkel trad toen in werking. De politie kon hen in de buurt van de winkel oppakken”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere. “Ze hadden plastic zakken bij met spullen afkomstig uit JBC, Hunkemöller en Carrefour. Ook bij een huiszoeking zijn nog goederen gevonden van lokale winkels.”

Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze zich verenigd om winkeldiefstallen te plegen. De beklaagden betuigden hun spijt op de rechtbank. Hun advocaten vroegen een milde bestraffing. Vonnis op 2 december. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners