©  BELGA

Zeilster Emma Plasschaert staat zesde na dag twee op het Europees kampioenschap in Frankrijk

Emma Plasschaert is donderdag een plaatsje kunnen stijgen naar de zesde plaats op de tweede dag van het EK zeilen in de categorie ILCA 6 (ex-Laser Radial) in het Franse Hyères.

Jens JacobsBron: BELGA

De 29-jarige Oostendse eindigde woensdag nog als vijfde en achtste op de eerste dag. Donderdag deed ze het iets beter met een zesde en tweede plaats. De tweevoudige wereldkampioene (2018 en 2021), derde op het WK midden oktober in Texas, telt nu 13 punten. Ze heeft 5 punten achterstand op de Zwitserse vicewereldkampioene Maud Jayet en de Canadese Sarah Douglas (die niet kan meedingen naar de Europese titel). De Poolse Agata Barwinska staat derde (7 punten), de Britse Hannah Snellgrove vierde (9 ptn) en de Nederlandse Marit Bouwmeester vijfde (11 ptn). 

Eline Verstraelen kon haar 66e plaats behouden. Na een 39e en 28e plaats op woensdag, eindigde ze 40e en 24e. Haar totaal staat op 91 punten.

En ILCA 7 (ex-Laser) staat Wannes Van Laer 19e met 18 punten en William De Smet 21e met 19 punten. De Brit Michael Beckett heeft de leiding met vier punten, voor zijn landgenoot Elliot Hanson (7 ptn) en de Hongaar Jonatan Vadnaj (9 ptn).

Vastgoed

Jobs in de regio