©  BELGA

Kangoeroes Mechelen begint met verplaatsing naar Charleroi aan drukke periode

Kangoeroes Mechelen maakt vandaag de gevaarlijke trip naar Charleroi. “De Spirous zijn jong en spelen gezond agressief ­basketbal. Vooral in de eigen ­Dôme zijn ze een te duchten ­opponent”, waarschuwt Coach van het Jaar Kristof Michiels.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen ging twee weken geleden met een goed gevoel de interlandbreak in. “We wonnen de topper van Limburg United, de eerste nederlaag van het seizoen van de ­Limburgers”, aldus Michiels. “We waren die avond voor het eerst sinds lang compleet, maar het trio geblesseerde spelers (Luka Kotrulja, Jo Van Buggenhout en DeAndre Davis, red.) was nog niet volledig fit. We roteerden dus met maar zeven tot acht spelers, zodat die break echt op een goed moment kwam.”

Michiels bouwde dan ook twee rustmomenten in. “Om ervaren spelers als Domien Loubry en Wen Mukubu de kans te geven de batterijen op te laden en om onze geblesseerde spelers verder te ­laten revalideren. Alle spelers zijn nu speelklaar voor de wedstrijd in Charleroi en voor het drukke programma tot 11 ­december. In drie competities (BNXT League, FIBA Europe Cup en Beker van België) spelen we de komende drie weken maar liefst acht wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal