©  mpics

Heistcoach Jo Christiaens maakt zich klaar voor clash tegen FC Luik: “We wonnen al twee keer tegen de leider”

De motor is aan het draaien bij KSK Heist. De ploeg van T1 Jo Christiaens pakte recent twaalf op twaalf in eerste nationale en staat nu veilig in de buik van het klassement. Maar nu maakt ze zich klaar voor de clash tegen de leider. “Eigenlijk is dat de mooiste match van het seizoen.”

Dries Van Thielen

“We kenden een iets tragere start”, begint Christiaens. “Ik moest de nieuwe ploeg nog wat leren kennen. In het begin speelden we heel ­dominant voetbal, wat altijd risico’s inhoudt.”

Maar nu pakte Heist recent 12 op 12. Naast ­zeges tegen mindere goden als Hoogstraten en Rupel Boom won Heist van AA Gent én leider La Louvière. Alhoewel? “Rupel Boom en Hoogstraten staan misschien onderaan, maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien, weet hoe moeilijk we het hadden tegen hen. Er zijn gewoon geen gemakkelijke matchen in de reeks. En ja, we winnen wel tegen ploegen die hoger gerangschikt staan, maar daartegen kunnen we beter ons spel maken. We wonnen niet voor niets twee keer van de leider. Eerst ­tegen Francs Borains en twee weken geleden ­tegen La Louvière. Misschien moet dat ook wel lukken tegen FC Luik.”

“In principe is dat een van de mooiste verplaatsingen van het seizoen: het publiek is daar een twaalfde man. Wij hebben daar niks te verliezen, we gaan volop genieten van die wedstrijd. Zij willen de eerste plaats – uiteraard – behouden – maar wij willen ook bewijzen dat we onze plaats in het klassement niet gestolen hebben.”

Overvolle ziekenboeg

En hoe staat het met de geblesseerden? Heist heeft een bomvolle ziekenboeg met Jef Colman, Yannis Augustijnen, Brent Peers en ga zo maar verder. “Komt daar ook nog eens bij dat Sam Van Aerschot geschorst is. En dan zijn er nog heel veel spelers die er niet bij gaan kunnen zijn… Het is extreem qua geblesseerden op dit moment, we kunnen een volledig kwaliteitsvol elftal opstellen, gewoon met spelers die er niet kunnen bij zijn. Gelukkig zijn er jongens die vooraf minder speelden die nu voluit hun kans wagen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen