Sandy Walsh (KV Mechelen) is Indonesisch staatsburger, droom van nationale ploeg kan eindelijk in vervulling gaan

Sandy Walsh staat een grote stap dichter bij zijn debuut voor de nationale ploeg van Indonesië. De flankverdediger koestert die droom al lang, maar op administratief vlak moest er nog het een en ander in orde worden gebracht. Donderdag legde Walsh dan eindelijk zijn eed af als Indonesisch staatsburger.

Hannes Van Gael

Een glunderende Walsh poseerde op de sociale mediakanalen van de PSSI, de nationale voetbalbond van Indonesië. Hij deed dat overigens niet alleen. Ook Jordi Amat (30), in België bekend van zijn passage bij KAS Eupen tussen 2019 en 2022, mag zich nu officieel Indonesisch staatsburger noemen.

Debuut eind december?

Walsh trainde vorige zomer al mee met het nationale elftal van Indonesië en wil nu zo snel mogelijk zijn debuut maken. Eind december is er de AFF Cup, maar daarvoor heeft Walsh de toestemming van zijn werkgever KV Mechelen nodig. Het Zuidoost-Aziatische landentoernooi is immers geen officieel speelmoment vanuit de FIFA.

“Ik hoop wel mijn debuut te maken vóór de Asian Cup in juni 2023 in Qatar”, gaf de flankverdediger van Malinwa eerder al aan in jouw krant. “De bondscoach (de Zuid-Koreaan Shin-Tae Yong, red.) wilt me er in ieder geval graag bij. Hij wil zelfs op bezoek komen in Mechelen om de mensen van de club hier te ontmoeten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio