Het bestuur van Spaarkas In de Gloria is klaar voor de tweede editie van hun Nightrun in Hulshout. © rr

Spaarkas In de Gloria organiseert tweede Nightrun in Hulshout: “Al onze deelnemers zijn winnaars”

Hulshout -

Zin in een sportieve en ontspannende avondactiviteit? Dan kun je op zaterdag 19 november in het centrum van Hulshout deelnemen aan de tweede Nightrun van Spaarkas In de Gloria. “We willen de nadruk leggen op meedoen, zeker niet op presteren”, meldt het bestuur. “Er zal dus geen tijdsmeting of een grote prijs zijn voor de winnaar. Iedereen die meedoet, is voor ons een winnaar.”

Kristof Van Rompaey

Spaarkas In de Gloria organiseerde de Nightrun voor het eerst in 2019. Het initiatief werd gesmaakt, maar door corona komt een tweede editie er nu pas van. Bij het evenement hoort ook een lichtspektakel. “Misschien kan ook jij een lichtje buiten zetten? Het verlicht het pad en het zal de lopers zeker moed geven”, zegt Peter Indekeu van het spaarkaske.

Verkeersvrij

De organisatoren plannen afstanden van 4, 8 en 12 kilometer. De start- en aankomstzone op het dorpsplein opent vanaf 18u. Alle afstanden vertrekken er samen om 19u. “Via de Brouwerijstraat en een aantal veldwegen gaat het parcours tot aan de Nete”, legt Indekeu uit. “We nemen dan een stukje Netedijk, om zo via bospaden in de Netelaan uit te komen. Van daaruit gaat de tocht richting Hulshoutveld, om via de Beemendenstraat en de Booischotseweg weer op het dorpsplein te eindigen.”

In overleg met gemeente en politie wordt het parcours ‘s avonds verkeersvrij gemaakt. Ook in de omgeving worden meerdere straten afgesloten, of ze worden tijdelijk enkelrichting. “Op de straten van het parcours is er een parkeer- en stationeerverbod van 16.30 tot 21.30u. Vanaf 18u zijn die straten ook verkeersvrij”, laat Indekeu weten. “We vragen om daar rekening mee te houden en je elders te parken als je die avond nog verplaatsingen moet maken.”

Dwars door café

Café In de Gloria speelt een speciale rol tijdens de Nighrun. “Vanaf 18.30u wordt het café ontruimd”, zegt Indekeu. “De deelnemers lopen er dwars doorheen. We willen onze cafébaas Joop Meylemans daar ontzettend voor bedanken. Hij gaat er toch weer mee akkoord dat we hier zijn zaak ‘even voor overnemen’. Maar van zo’n fervent loper hadden we niets anders verwacht. Pas als alle deelnemers zijn aangekomen, zal het café weer toegankelijk zijn.”

Deelnemen aan de Nightrun kost 8 euro, ongeacht de afstand. Inschrijven kan via de website van de organisatie en kan ook zaterdag ter plaatse nog. Er is plaats voor maximaal 250 deelnemers. “In de toekomst hopen we dat uit te breiden”, zegt Indekeu. “Hou ook zeker rekening met het donker. Je ben verplicht een lampje te hebben. Je kunt er ook een kopen of huren bij ons. Het parcours is wel verkeersvrij en er zijn opzichters, maar je mag dit zeker aanvullen met fluohesjes en andere gadgets om je zichtbaarheid te verhogen. Een Rode Kruispost, een bagagedepot voor looptassen en een tapkar waar supporters hun dorst kunnen lessen vind je allemaal op het dorpsplein.”

www.nightrungloria.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners