Nadine Moons (links) en Mireille Vermeulen in de winkel TANTAN heren. © Guy Delforge

TANTAN Heren sluit de deuren, maar damesboetiek blijft open: “Stoppen op een hoogtepunt”

Bornem -

Wie vrijdag door de Boomstraat in Bornem wandelt, zal wellicht even schrikken: een fraaie bestickering op de etalage meldt dat TANTAN Heren na meer dan 25 jaar de deuren sluit. TANTAN Dames aan de overkant van de straat blijft wel open.

Guy Delforge

Nadine Moons krijgt de tranen in de ogen als ze vertelt over haar beslissing. “Het blijft me emotioneel aangrijpen”, zegt ze. “Maar dat is ook normaal na meer dan 25 jaar. Ik heb de beslissing genomen om met de herenboetiek te stoppen op een hoogtepunt en kan dat deel van mijn verhaal heel positief afsluiten. Maar ook al kan ik heel tevreden terugblikken op die meer dan kwarteeuw, nu het zover is, grijpt het me wel aan.”

In tegenstelling tot de damesboetiek aan de overkant van de straat, die haar eigendom is, huurt Nadine Moons voor de herenwinkel het pand net naast het voormalige postgebouw in de Boomstraat. “Mijn huurcontact loopt binnenkort af”, zegt ze. “Dat betekent dat we een tijdje geleden moesten beslissen of we opnieuw een huurcontract van negen jaar wilden afsluiten of niet. Je moet dat op tijd beslissen, want je bestelt bijna een jaar vooraf de collecties. Als we het contract zouden verlengen, moesten we sowieso ook een investering doen in een nieuwe winkelinrichting, want de winkel moet dan echt wel eens in een nieuw jasje gestoken worden. Maar niemand weet met enige zekerheid wat er de komende jaren gaat gebeuren met het vroegere postgebouw en de gebouwen eromheen. Of ik beslis om nu met de herenzaak te stoppen of binnen negen jaar, de pijn zal er altijd zijn. Het stopt ooit, dan liever nu op een hoogtepunt, op de 25ste verjaardag. Het is een weloverwogen beslissing die we nu nemen op het moment dat de huurtermijn is afgelopen.”

Goed contact met klanten

Verkoopster Mireille Vermeulen, die de voorbije tien jaar voornamelijk in de herenboetiek stond, kan in de damesboetiek aan de slag, maar ook voor haar wordt het wennen. “We hebben een heel goed contact met onze klanten, dus ik zal de heren wel missen”, zegt ze.

De uitverkoop van de herenwinkel begint vrijdag 18 november, er zijn kortingen en een geschenk voor iedereen die komt kopen.

Nadine Moons (links) en Mireille Vermeulen van TANTAN Heren. © Guy Delforge

TANTAN zat op enkele plaatsen in de Boomstraat, maar de boetieks zijn een vaste waarde in die Bornemse winkelstraat. De opkomst van internetwinkelen, de coronacrisis en nu de energiecrisis, niets kreeg TANTAN klein. De damesboetiek blijft dan ook in al haar glorie bestaan. “Laat daar vooral geen misverstand over bestaan”, zegt Nadine Moons. “In de loop van volgend jaar plannen we zelfs een volledig nieuw interieur voor de damesboetiek. Ik hoop hier nog vele jaren onze klanten te kunnen verwelkomen. Natuurlijk heb je een zaak om je boterham te verdienen, maar het is toch vooral het contact met de klanten en de fijne reacties die je van hen krijgt die je een boost geven. Daarvoor blijft je het doen.”

TANTAN Heren aan Boomstraat 44 in Bornem is nog even open van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18u.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio