Antwerps onderwijsschepen Jinnih Beels (Vooruit) krijgt les van sommelier Sepideh Sedaghatnia  ©  Joris Herregods

Jinnih Beels (Vooruit) opnieuw naar de klas

Antwerpen -

Antwerps schepen van Onderwijs, Jinnih Beels (Vooruit), nam donderdag opnieuw plaats op de schoolbanken. Ze volgde les in vijfde jaar hotel bij KNMC Groenendaal in Merksem, op vraag van de Vlaamse Scholierenkoepel. Die organisatie nodigde beleidsmakers en onderzoekers uit om klasgenoot te worden van een scholier voor een inleefdag.

Sommelier Sepideh Sedaghatnia is leerkracht op het KNMC Groenendaal in Merksem. Ze gaf er donderdag een les ‘technologie drankenkennis’ aan de leerlingen van het vijfde jaar hotel. Eén leerling stak erbovenuit, schepen van Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit). Op uitnodiging van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) nam ze deel aan een inleefmoment.

“Als je het onderwijs(beleid) vormgeeft, is het van cruciaal belang om heel goed te weten hoe het er vandaag de dag aan toe gaat op onze schoolbanken”, is de achterliggende reden van het initiatief van VSK. En daar ging Beels graag op in. Een les drankenkennis, met een glaasje wijn erbij, er zijn slechtere lessen om in terecht te komen. (jas)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners