© ATV

Voor drugssmokkel veroordeelde ex-baas van Antwerpse brasserie Dikke Mee opgepakt in Spanje

De Spaanse politie heeft Mohamed B. (43) uit Wilrijk opgepakt. De vroegere eigenaar van de bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark moet in ons land nog een jarenlange celstraf uitzitten voor drugssmokkel.

vdaa, sare

De 43-jarige Mohamed B. uit Wilrijk werd recent opgesloten in een Spaanse gevangenis. Hij werd door de Spaanse politie gearresteerd omdat hij in België nog een celstraf moet uitzitten, zo bevestigt het parket in Antwerpen. Vorig jaar werd B. in Antwerpen veroordeeld voor zijn ‘organiserende en coördinerende’ rol in een criminele organisatie die via corrupte medewerkers van rederijen aan pincodes geraakte om containers op te halen.

De organisatie, met ook de bekende drugscrimineel Omar G., zou op die manier in 2017 en 2018 grote partijen cocaïne hebben ingevoerd. Mohamed B. kreeg in mei 2021 zes jaar cel en 40.000 euro boete. Hij tekende beroep aan tegen dat vonnis, de zaak zal in maart 2023 voor het hof van beroep komen.

Nieuwe uitbater gezocht

Op het moment van zijn veroordeling vorig jaar was B. nog zaakvoerder van de in Antwerpen bekende brasserie Dikke Mee in het Nachtegalenpark. Enkele maanden na het vonnis werd de Dikke Mee door KALI-DIFA verzegeld. Dat team houdt zich specifiek bezig met de financiële aanpak van drugsclans en het bestrijden van ondermijnende handelszaken. De vennootschap van B. is ondertussen failliet en eigenaar AG Vespa plaatste twee maanden geleden een advertentie waarin het op zoek is naar een nieuwe uitbater voor de bekende brasserie in het park.

LEES OOK. Nieuwe uitbater gezocht voor bekende brasserie in Nachtegalenpark: zaak werd vorig jaar verzegeld in drugsdossier

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio