Deze groep zorgt voor de opvang van de schoolkinderen. © Marc Peeters

Olense kinderopvang viert 25 jaar: “Blijven werken aan kwaliteit”

Olen -

De opvang van kinderen voor en na schooltijd bestaat al 25 jaar in Olen. “In die 25 jaar is er hard gewerkt aan de kwaliteit van het aanbod”, weet schepen Kris Gebruers (CD&V). “Ook nu blijft de kinderopvang in beweging en zoekt het lokale bestuur samen met KIKOEN naar de meest kwaliteitsvolle manier om kleuter- en lagereschoolkinderen op te vangen.”

Momenteel werken het lokale bestuur, de scholen en KIKOEN samen aan de integratie van de opvang binnen de schoolmuren zodat kinderen in hun vertrouwde omgeving worden opgevangen. Door niet meer uit te wijken naar externe locaties kunnen infrastructuur en middelen maximaal ingezet worden.

De opvang kan bijvoorbeeld gebruikmaken van de speelplaats of de overdekte speelruimte. Klassen kunnen anderzijds tijdens de schooluren creamomenten of kooksessies houden in de lokalen van de kinderopvang. Daarnaast worden busverplaatsingen tussen de school en de opvanglocaties overbodig.

Leerlingen van basisscholen De Kleine Wijzer, Willem Tell en De Knipoog kunnen ondertussen voor en na schooltijd al genieten van diverse activiteiten in de eigen school. De scholen De Toermalijn en de Kriebel volgen zo snel mogelijk.

De begeleiders werden tijdens de viering van 25 jaar kinderopvang in de bloemen gezet. Drie dames, Els, Kristel en Rina, zijn er al bij van dag één en kregen extra applaus.

Rina, Kristel en Els zijn er bij van dag één. © Marc Peeters

KIKOEN is al meer dan tien jaar de partner in Olen voor het aanbieden van naschoolse opvang. In april 2022 verhuisde de hoofdzetel naar de voormalige kinderopvang op domein Teunenberg in Olen. Dat maakt dat beide partners dichter bij elkaar komen, zowel op vlak van operationele werking als beleidsuitvoering. (mph) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners