© Parket Antwerpen

Roemeens koppel aangehouden na vondst cannabisplantage in Malle

Malle -

De politie heeft een Roemeens koppel opgepakt nadat dinsdag een cannabisplantage werd ontdekt in hun woning aan Haard in Malle. Na verhoor werden ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden.

jtp

De cannabisplantage kwam dinsdagochtend aan het licht nadat brand was ontstaan in de woning. De brandweer kwam ter plaatse en kreeg de brand onder het dak snel onder controle, maar bij de bluswerken werden al snel verschillende kweekruimtes ontdekt in de slaapkamers op de eerste verdieping.

“In totaal werden ongeveer 1.100 cannabisplanten aangetroffen. De aftakking van de elektriciteit die gemaakt werd, zou voor kortsluiting hebben gezorgd en daardoor zou de brand ontstaan zijn”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

Bij de brand raakte niemand gewond, want op dat moment was niemand aanwezig in de woning. De twee bewoners, een 31-jarige Roemeense man en een 26-jarige Roemeense vrouw, werden in de loop van dinsdagnamiddag gearresteerd door de lokale politie Voorkempen. Ze werden voorgeleid voor de teelt en handel van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit. De onderzoeksrechter besliste hen aan te houden.

Het parket wil er nogmaals wijzen dat cannabisplantage kunnen leiden tot dergelijke gevaarlijke situaties. “Burgers die gelijkaardige verdachte situaties met betrekking tot plantages, drugslabo’s of dumping van drugsafval in de provincie Antwerpen opmerken, kunnen dit steeds anoniem melden op het meldpunt Drugsplantage Ontdekt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners