Isabel Koelet startte een petitie. De ondertekenaars hopen dat ze nog enige invloed kunnen uitoefenen op de beslissing. © RR/Dirk Vertommen

Lerares verzamelt handtekeningen om kringloopwinkel open te houden: “Een sluiting zou een te groot gemis zijn”

Kessel -

Met een petitie willen klanten extra druk op de ketel zetten om kringloopwinkel Opnieuw & Co in Kessel (Nijlen) toch open te houden. De aangekondigde sluiting zorgde de voorbije weken al voor heel wat commotie en ontgoochelde reacties van klanten en gevers.

Bert Provoost

Opnieuw & Co krijgt het financiële plaatje niet meer rond en ziet zich daardoor gedwongen om de nochtans drukbezochte vestiging in Kessel te sluiten. De financiële middelen die het initiatief krijgt, zouden onvoldoende zijn om op de huidige manier voort te kunnen werken.

LEES OOK. Kringloopshoppers in zak en as nu Kesselse Opnieuw & Co sluit: “De parking stond altijd vol, we begrijpen het niet”

De klanten reageerden eerder al erg ontgoocheld in deze krant en ze zijn vastberaden om alles te doen om de kringloopwinkel open te houden. Om extra druk op de ketel te zetten, startte Isabel Koelet (47) uit Nijlen een petitie.

“Ik ben alleenstaande mama en ik kom met mijn dochter wekelijks in de kringloopwinkel. We vrezen dat de afvalberg gaat toenemen, terwijl we hier in de buurt nu de goede gewoonte hebben gekweekt om te hergebruiken. Voor veel mensen is een bezoekje ook een sociale gebeurtenis. En niet voor iedereen is het evident om in de toekomst de verplaatsing te maken naar bijvoorbeeld Lier. Kortom: een sluiting zou een te groot gemis zijn. Opnieuw & Co moet meer steun krijgen, zodat de directie de winkel wél kan openhouden”, zegt Isabel, die als leerkracht anderstaligen Nederlands aanleert.

Van deur tot deur

De petitie werd de voorbije dagen gretig ondertekend. “Eerst ben ik samen met mijn dochter van deur tot deur gegaan. Sinds kort hebben we ook een online petitie en die is op enkele dagen al vaak ondertekend. Donderdagmiddag waren het er al meer dan 900”, zegt ze.

In de reacties onder de petitie reageren veel klanten emotioneel. “Onbegrijpelijk dat zo’n mooi, relevant en sociaal initiatief zou gestopt worden. Zeker nu een circulaire economie meer dan nodig is, de mensen er hun weg naar vinden en de winkel ook een belangrijke schakel is in het plaatselijk sociale weefsel. Waar een wil is, is een weg”, klinkt het hoopvol bij klanten. (bepr)

https://arqu.be/redonzekringloopwinkel

De kringloopwinkel in Kessel. © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners