Leerlingen van het Leerlabo zongen liedjes met de bewoners.  © rr

Leerlabo zorgt voor beleving in het Riet: “We doen dingen waar mensen blij van worden”

Westerlo -

Leerlingen van daltonatheneum Het Leerlabo uit Westerlo trokken woensdag met een gitaar en veel enthousiasme naar de assistentiewoningen Het Riet bij woonzorgcentrum Parel de Kempen in Westerlo. Samen met de bewoners creëerden ze een tof muzikaal beleefmoment waar jong en oud van konden genieten.

Daarnaast zorgden de leerlingen via hun zelfgemaakte ‘kletspotjes’, met vragen over de jeugdjaren, voor leuke gesprekken met de bewoners. “Wij willen als school onze sociale rol in de gemeente met veel plezier opnemen en we merken dat onze leerlingen even graag in dat verhaal meestappen”, zegt leerkracht Katrien Van der Veken.

“Wij doen leuke dingen waar mensen blij van worden, hoe groot of klein ze ook zijn”, meent leerling humane wetenschappen Vince Deldime. Het blijkt een echte win-winsituatie want ook de bewoners van Het Riet appreciëren het jeugdige bezoek. “Het is plezant, ik zie de jeugd graag bezig“, verklapt Mia Testelmans.

Het was niet de eerste keer dat leerlingen van Het Leerlabo dit jaar naar assistentiewoningen of een woonzorgcentrum trokken. Bovendien verkochten ze ook al soep en andere producten voor het goede doel. “We bieden op onze school de keuzemodule Beleef aan. Daarin ligt de nadruk op iets fijns doen voor anderen”, licht Katrien Van der Veken toe. “En we hebben heel wat warme leerlingen die daar vol overtuiging voor kiezen. We zijn echt wel trots op hen.” (mph)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners