Opnieuw explosie in Wilrijk: woning beschadigd, politie pakt twee verdachten op

In Wilrijk heeft er woensdagnacht opnieuw een explosie plaatsgevonden. Een woning in de Klaproosstraat werd bestookt met een stuk vuurwerk. In de omgeving kon de politie een wagen met twee inzittenden onderscheppen.

De aanslag gebeurde woensdagnacht rond 2u. “In de Klaproosstraat is een explosief, vermoedelijk een stuk vuurwerk, richting een woning gegooid”, vertelt Kristof Aerts van het Antwerps parket. “De federaal gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse. De schade aan de woning bleef beperkt.”

In de omgeving kon de politie een wagen met Nederlandse nummerplaten onderscheppen. “De twee inzittenden werden gearresteerd en verhoord over hun mogelijke betrokkenheid bij de aanslag”, zegt Aerts. Het duo is intussen aangehouden.

Drugsmilieu

In de geviseerde woning in de Klaproosstraat woont de zaakvoerder van het eethuis Poké For You. Die zaak in de Sint-Bavostraat, op een boogscheut van de Klaproosstraat, werd eind vorige maand al eens geviseerd. Onbekenden gooiden toen drie molotovcocktails naar binnen en het eethuis brandde volledig uit. Een bewoner van de bovenliggende appartementen raakte bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis. De FGP startte toen een onderzoek waarbij een link met het criminele drugsmilieu onderzocht wordt.

De aanslag gebeurde onder het oog van een straatcamera. © Patrick De Roo

Ook een link met de aanslag van dinsdagavond in dezelfde Sint-Bavostraat wordt onderzocht. De gevel van een appartementsgebouw werd daar beschoten, gevolgd door de ontploffing van een explosief. Een jong gezin dat op de gelijkvloerse verdieping woonde, kreeg toen twee kogels in de living. In een van de bovengelegen appartementen woont iemand met dezelfde achternaam als de zaakvoerder van Poké For You.

LEES OOK. Kogels belanden op centimeters van deur van kinderslaapkamer bij aanslag in Wilrijk: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

De aanslagen zouden volgens bronnen in het milieu te maken hebben met de zoon van de geviseerde familie E.J. Die man zou een interessante functie hebben voor criminele organisaties op een drugsgevoelige containerterminal in de haven van Antwerpen.

© Patrick De Roo

nelo, sare, vdaa

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio