Stefanova (32) en Ivanov (37) weten nu zeker dat hun meisjes nog begraven liggen op de Westerbegraafplaats ©  Belemturktv.com

DNA-onderzoek bevestigt: koppel rouwde 10 jaar aan verkeerde graf van dochtertjes

Een Bulgaars koppel uit Gent was in alle staten toen vorig jaar bleek dat het graf van hun babytweeling was weggehaald van de Westerbegraafplaats in Gent zonder dat ze er vooraf van verwittigd werden. DNA-onderzoek heeft nu uitgewezen dat de meisjes er wel degelijk nog begraven liggen, maar dat de ouders tien jaar lang aan een verkeerd graf hadden gerouwd.

tg/phu

LEES OOK. Plots is zerk weg: rouwt koppel al 10 jaar aan verkeerde graf of werden dochtertjes per ongeluk opgegraven?

Elke week gingen Stefanova (32) en Ivanov (37) naar het graf van hun dochtertjes. Ze plaatsten er ook een zerk die door de opa van de meisjes eigenhandig was gemaakt. Maar vorig jaar in november bleek het graf plots te zijn verdwenen. Terwijl de ouders niet eens werden verwittigd en ze de concessie hadden verlengd tot 2030. Het koppel contacteerde daarop de Gentse advocaat Erçan Tok, die voor hen op zoek ging naar antwoorden.

De stad stelde na onderzoek dat het graf er wel degelijk nog lag, maar dat de ouders wellicht al die jaren aan een ander graf hadden getreurd. Omdat ze de grafsteen een metertje verder hadden gelegd dan waar de meisjes lagen.

“We hebben daarom een opgraving laten doen om DNA-onderzoek te kunnen laten uitvoeren op de botten. De resultaten bevestigen nu dat de stad gelijk heeft. De stoffelijke resten liggen er wel degelijk nog begraven. DNA-tests op de opgegraven botten heeft aangetoond dat er een match is met het DNA van de ouders”, zegt meester Erçan Tok ons.

Dat is op zich een geruststelling voor de ouders, zegt hij. Alleen is daarmee ook bevestigd dat ze wel degelijk tien jaar lang aan een verkeerd graf hebben gerouwd. “Toch zijn ze nu gerustgesteld dat hun meisjes er nog liggen. En dat is zeer belangrijk voor hen. Zo kunnen ze naar het kerkhof blijven gaan”, zegt advocaat Erçan Tok.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER