Sfeergroep roept op tot boycot midweekmatch in Oostende, supportersfederatie Antwerp reageert: “We steunen statement, maar boycot ticketverkoop komt er niet”

Dinsdag maakte de Pro League de kalender voor na het WK in december en januari bekend. Bij een deel van de Antwerpsupporters lokten die speeldata en -uren protest uit. Vooral de uitwedstrijd naar Oostende op een woensdag om 18.30u stoot hen tegen de borst. Sfeergroep Antwerp Dynamite roept op tot een boycot.

tsfn, dige, dero

In een open brief op de sociale media uitten de initiatiefnemers van Antwerp Dynamite hun ontevredenheid over de midweekse verplaatsing op 18 januari naar de kust. “Ronduit belachelijk. Op een woensdagavond 130 km verder in het land gaan voetballen. Vele supporters moeten hier een (halve) dag verlof voor vragen. Naast de onverklaarbare uren op zondag, naast de late bekendmakingen van de speeldata en de opgelegde combiregelingen is dit de zoveelste slag in het gezicht van de supporters.”

De supporters roepen op om het uitvak in Oostende leeg te laten en geen ticketverkoop te organiseren. “Het is hoog tijd om een statement te maken. Ons voorstel: organiseer een evenement op de club met groot scherm. Laten we voor één keer aan één zeel trekken. De twaalfde man heeft ook een kalender.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

FASC: “We steunen het statement, maar we zullen de ticketverkoop niet boycotten”

De Federatie van Antwerp Supporters Clubs (FASC) ondersteunt de oproep van Antwerp Dynamite. “We moeten dringend een sterk signaal geven richting de Pro League en rechtenhouder Eleven”, reageert woordvoerder Dominik Van Landeghem. “Hun slogan luidt ‘voor de fans’, maar daar schiet met aanhoudende vroege speeluren op een werkdag niets van over. Daarom zetten we mee onze schouders onder het initiatief om een evenement met groot scherm op de club te organiseren.”

Een boycot van de ticketverkoop komt er echter niet. “Enkele van onze 37 supportersclubs zullen desondanks met de bus naar Oostende willen rijden. Dan is het onze plicht om ervoor te zorgen dat die clubs aan een ticket geraken”, aldus Van Landeghem. “Of de actie haar effect dan niet mist? Daar is iets van aan. Het beste signaal geef je met een volledig leeg uitvak en een groot spandoek. Maar de FASC heeft in de eerste plaats een uitvoerende taak. Wel gaan we naar alle supportersclubs communiceren dat we achter de oproep van Antwerp Dynamite staan.”

Antwerp laat in een korte reactie weten begrip te hebben voor het standpunt van de fans. “We zullen bekijken wat er voor de match in Oostende al dan niet praktisch haalbaar is.”

Vastgoed

Jobs in de regio