Dennis Henderickx verlaat jeugdacademie van KV Mechelen en volgt Ariël Jacobs op bij Pro League

Dennis Henderickx (53) is de nieuwe baas van de jeugd- én de vrouwenafdeling van de Pro League. Henderickx, die bij KV Mechelen sportief directeur was van de jeugdafdeling, volgt Ariël Jacobs op, die voor een nieuwe uitdaging bij OH Leuven kiest.

bdva

Enkele weken geleden werd er door de Pro League een vacature uitgeschreven voor de opvolging van Ariël Jacobs, die na vier jaar ‘TVJO’ van de Pro League aan een nieuwe uitdaging toe was. “Na ­enkele gesprekken en selectie­rondes mocht ik mijn contract ­ondertekenen”, glunderde Henderickx. De 53-jarige Mechelaar wordt sportief manager van de jeugd- en vrouwenafdeling van de Pro League. “Dat zal onder meer inhouden dat ik het jeugdvoetbal van nabij opvolg en dat ik de contacten met de verschillende clubs goed onderhoud. Ik ga ook aandacht en energie moeten steken in de Super League van de vrouwen­afdeling. In het buitenland ga ik met de ogen stelen, want stilstaan is achteruitgaan. Mijn ambitie ligt ook in een nauwere samen­werking tussen de verschillende federaties binnen het voetbal in België. Ook daarin wil ik een verbindingsrol spelen.”

“Of ik KV Mechelen niet te hard ga missen? Ik speelde er tot de U19. In 2008 kwam ik ­terug bij de club als trainer van die U19 en ­later de U21. In 2011 werd ik sportief ver­antwoordelijke en zette ik samen met Rudy Geens de schouders onder de jeugdwerking van de club van ons hart. In de periode van Olivier Somers werd ik even sportief directeur van de A-ploeg, maar de lokroep vanuit de jeugdafdeling bracht mij terug naar de ­‘Kleine Malinwa’. Maar nu krijg ik een kans die ik echt niet mag laten liggen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio