Tim komt als dj Nostaljos terug naar Lint. © RR

Nostalgische dansnamiddag komt weer thuis in Lint: “Ouderen met vinylplaten hun jeugd laten herbeleven”

Lint -

Tim Carpentier organiseerde in 2014 als dj Nostaljos zijn eerste dansnamiddag voor senioren. Na jaren langs cultuurhuizen te zijn getrokken, komt het initiatief weer thuis in Lint.

Filip Spoelders

Het is ondertussen acht jaar geleden dat Lintenaar Tim Carpentier de kunst- en cultuurprijs van de gemeente won om zijn project dansnamiddag voor senioren te organiseren. Dit ging aanvankelijk door in de kleine zaal van Ontmoetingscentrum De Witte Merel.

België en Nederland

“Er kwamen zoveel aanvragen van senioren dat de dansnamiddagen niet meer te organiseren waren in de kleine zaal. Ik speelde de afgelopen jaren vervolgens in woonzorgcentra en cultuurhuizen van België en Nederland. Met alleen nostalgische vinylplaten laat ik ouderen hun jeugd herbeleven. Ik draaide onder andere in De Roma en in de Arenberg waar maar liefst achthonderd senioren aanwezig waren”, vertelt Tim.

De dansnamiddag in de Arenberg lokte 800 senioren. © Tom Cornille

De gasten mogen de benen strekken op muziek uit de jaren veertig tot zestig terwijl de zaal nostalgisch wordt aangekleed. “Wie niet wil of kan dansen, is trouwens altijd welkom voor koffie en taart om over vroeger te babbelen. De namiddag kan eveneens generaties samenbrengen want ook kinderen of kleinkinderen kunnen komen, net als personen met dementie voor een nostalgische beleving.”

Zaal Roeland

Acht jaar na de start komt dj Nostaljos nu terug naar Lint. “Het is de bedoeling om er een vaste waarde in de gemeente van te maken met meerdere organisaties per jaar. De dansnamiddagen zullen doorgaan in Zaal Roeland aan de Duffelsesteenweg. Met het voormalige café Prins Albert als foyer beschikken we meteen over een erg nostalgische toegang tot de zaal.”

De eerste nostalgische dansnamiddag in Lint zal doorgaan op donderdag 1 december van 14 tot 17 uur. De inkom bedraagt 5 euro. Maar het is belangrijk om te reserveren via 03/455.12.13 of via uit@lint.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners