© Marc Peeters

Sint-Maartensvuur blijft smeulen: “We gaan praten met de chiroleiding”

Olen -

De brandweer van Herentals werd woensdagnamiddag voor de tweede maal opgeroepen om naast de chiroterreinen aan de Weëen in Olen-centrum de smeulende restanten van een Sint-Maartensvuur te doven. “Vorige zaterdag hebben we er al eens behoorlijk wat water opgespoten. Tevergeefs.”, zegt een brandweerman.

Chiro Olen-centrum vierde de patroonheilige van de parochie vorige donderdagavond met een Sint-Maartensvuur. Vorige zaterdag smeulden de restanten nog na en werd de brandweer verwittigd. Nadien werd er ook nog eens zand overheen gekieperd. Maar blijkbaar zat er in de kern van de hoop toch nog te veel hitte. Woensdag was er opnieuw rookontwikkeling en werden de hulpdiensten weer ter plaatse gestuurd. De hoop werd nog eens geblust en uit elkaar getrokken.

“We zullen hierover een gesprek hebben met de leiding van de jeugdbeweging”, zegt burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “Nu maken ze in Olen-centrum een grote hoop en die wordt dan wordt aangestoken. Het gevolg is dat het materiaal soms te dik ligt en die hoop niet volledig zal opbranden, met het gekende gevolg.” De burgemeester verwijst naar Onze-Lieve-Vrouw Olen. “De chiro van Achter-Olen hanteert een systeem waarbij gecontroleerd een kleiner vuur wordt gestookt. Er wordt hout bovenop wordt gegooid als de vlammen kleiner worden. Veel minder rommel en restanten. Op die manier kun je ook beter in het oog houden wat er allemaal op de brandstapel wordt gegooid.” (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners