©  Facebook Lierse

Lierse-aanvoerder Thibaut Van Acker tekent bij tot 2025: “Ik heb een oprechte band gesmeed met deze club”

Thibaut Van Acker voetbalt ook de twee komende seizoenen nog voor Lierse, nadat geel-zwart en de bijna 31-jarige aanvoerder van de Pallieters woensdag zijn eind dit seizoen aflopende contract verlengden tot medio 2025. Met het verder aanblijven van de ervaren West-Vlaming onderstrepen de Lierenaars dat het hen menens is met de verdere sportieve uitbouw van de club.

Kurt Guldentops

Thibaut Van Acker streek medio 2021 neer op het Lisp, nadat hij transfervrij werd weggeplukt bij MVV. Vanaf zijn eerste stapjes in Lier ontpopte de ex-speler van onder meer Club Brugge, Beerschot, Cercle Brugge, Roeselare en MVV zich tot een sterkhouder op het middenveld. In zijn 44 wedstrijden in het shirt van Lierse kwam Van Acker tot 13 doelpunten. Dit seizoen stond hij in iedere competitiematch aan de aftrap en scoorde al zes goals in de dertien gespeelde wedstrijden. Van Acker nam bovendien afgelopen winterperiode de aanvoerdersband over van de verbannen Alexander Maes. Een rol, die hij tot éénieders tevredenheid binnen de club met verve vervult. In die zin was het geen verrassing dat Lierse met argusogen het aflopend contract van Van Acker opvolgde en snel op de bal wou spelen om de routinier langer aan zich te binden.

“Ik kreeg inderdaad onlangs de vraag om rond de tafel te zitten”, bevestigde Van Acker nadat hij zijn handtekening zette. “En ik ging daar graag op in. We zijn vrij snel tot een akkoord gekomen. Al bij mijn eerste gesprek nu anderhalf jaar geleden klikte het enorm. Dat wederzijds respect is sindsdien alleen maar gegroeid. Ik heb een oprechte band gesmeed met deze club. Het klikt met iedereen op en naast het veld. Dat is me heel veel waard.”

©  BELGA

Zijn recente contractverlenging is voor Thibaut Van Acker op zijn 31ste absoluut geen eindpunt. Samen met Lierse wil de middenvelder de komende seizoenen vooral verder doorgroeien. “Ik heb niet bijgetekend om op mijn lui achterste te gaan zitten”, geeft hij aan. “Dat de entourage op het Lisp me in de armen sloot, heb ik te danken aan hard werken en een hart te tonen voor de club. Mijn statistieken in Lier zijn zeker niet slecht, maar ze mogen tegelijk geen eindpunt vormen. Ik zal er alles aan doen om nog beter te worden en de ambities van Lierse mee waar te maken. Ik ben sowieso een laatbloeier. Ik heb dus zeker niet het gevoel dat ik mijn beste jaren al achter mij heb liggen.”

De snelle contractverlenging van Thibaut Van Acker is ook een blijk van vertrouwen naar Lierse toe. De middenvelder heeft immers nog de ambitie om hogerop te geraken. “We hebben de voorbije twee jaar al stapjes gezet, maar er moet uiteraard meer volgen. Daar denkt de club hetzelfde over. De bekermatch tegen Anderlecht heeft bewezen welke vibes er rond dit Lierse hangen en welke groei mogelijk is. Dan mag je geen drie seizoenen meer in deze reeks vertoeven. Daar zijn zowel de club als ikzelf me van bewust. Het wordt dus de komende jaren de uitdaging om beter te doen. Met de Belgische visie voorop, aangevuld door extra buitenlandse kwaliteit. Daar kan ik me perfect in vinden. Want we hebben vandaag misschien niet de beste kern qua kwaliteit, maar zeker wel qua mentaliteit. Kunnen we ons nog verder gericht versterken, dan zijn we helemaal op de goede weg.”

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio