© PDR / Pascal Van Nuffel

Kogels belanden op centimeters van deur van kinderslaapkamer bij aanslag in Wilrijk: “Dit had veel erger kunnen aflopen”

Wilrijk -

Zes gapende kogelgaten, barsten in het glas en brandschade aan de voordeur. De ravage van de aanslag van dinsdagavond op een appartementsgebouw in de Wilrijkse Sint-Bavostraat is groot. Op de benedenverdieping woont een gezin met twee jonge kindjes. Twee kogels belandden in hun living. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, zeggen de ouders.

jtp, nelo, sare

Automobilisten vertragen woensdagochtend wanneer ze het getroffen appartementsgebouw voorbijrijden, starend naar de zwaar beschadigde voordeur. Dinsdagavond vuurden onbekenden een zestal kogels af, gevolgd door de ontploffing van een explosief. Wat de passanten niet kunnen zien, zijn de inslagen van de twee kogels die het venster op de benedenverdieping doorboorden en in de living van een jong gezin terechtkwamen. De twee kindjes lagen op het ogenblik van de aanslag al in bed, maar de ouders zijn erg onder de indruk.

“Dit had veel erger kunnen aflopen”, zeggen ze. Een kogel die door de voordeur werd gevuurd, belandde op slechts enkele centimeters van de slaapkamerdeur van hun dochtertje. “De kinderen hebben gelukkig overal doorgeslapen en beseffen niet wat er gebeurd is.”

Het gebouw in de Sint-Bavostraat. © Patrick De Roo

Onbekenden beschoten kort na 21.30u de voordeur en gevel van het appartement en brachten vervolgens een explosief tot ontploffing. “Over wat voor explosief het gaat, is voorlopig nog onduidelijk”, zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. De politie stelde een perimeter in, het gerechtelijk labo en ontmijningsdienst DOVO voerden een sporenonderzoek. “In totaal werden een zestal kogelinslagen vastgesteld. Er vielen geen gewonden.”

De daders zijn nog niet gevat. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor vernieling van gebouw met mogelijk menselijke aanwezigheid, inbreuken op de wapenwet en criminele organisatie. De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen voert verder onderzoek.

Molotovcocktails in dezelfde straat

Ook wie de daders viseerden, blijft onduidelijk. Dezelfde straat werd eind vorige maand wel nog opgeschrikt toen onbekenden drie molotovcocktails binnengooiden bij eethuis Poké For You, op de hoek met de Schaliemolenstraat. De zaak brandde daarbij volledig uit. Een bewoner van de bovenliggende appartementen raakte bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis. Of beide incidenten met elkaar gelinkt zijn, wordt onderzocht.

©  Patrick De Roo

© Patrick De Roo

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio