© ATV

Verdachte van overval op Antwerp-coach Van Bommel vraagt vrijlating: “Hij zegt minderjarig te zijn”

De man die vorige week opgepakt werd als verdachte van de poging tot overval op Antwerp-coach Mark van Bommel, blijft in de cel, besliste de raadkamer. “We gaan in beroep tegen die beslissing. Mijn cliënt zegt minderjarig te zijn en daar wordt onvoldoende rekening mee gehouden”, zegt zijn advocaat Cédric Monheim.

Sam Reyntjens

De verdachte is volgens het parket een 25-jarige man uit Kapellen. Zelf beweert de Somalische bewoner van het Kapelse asielcentrum dat hij 17 en dus minderjarig is. Zijn advocaat Cedric Monheim vroeg woensdag aan de raadkamer om zijn cliënt vrij te laten. Een botscan zou moeten aantonen dat de Somalische asielzoeker wel degelijk meerderjarig is, maar een dergelijke scan ontbreekt volgens Monheim in het dossier. “We gaan in beroep tegen de beslissing van de raadkamer”, zegt de advocaat.

De 45-jarige Mark van Bommel reed in de nacht van 24 op 25 oktober 2022, even na middernacht, de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw aan de Entrepotplaats op het Eilandje in Antwerpen binnen. In de parking werd hij opgewacht door een man die een zaklamp en een vuurwapen bij zich had. In een koelbloedige reflex zette Van Bommel zijn auto in achteruit en reed hij de parking weer uit. Op straat botste hij tegen een geparkeerde Mercedes, waardoor een alarm begon te loeien. De Nederlander begon volgens het parket ook luidkeels om hulp te roepen, waarop de dader te voet wegvluchtte.

“Weet niets van een tracker”

Vorige week konden speurders van de lokale recherche de Somalische verdachte oppakken. De man zou te zien zijn op camerabeelden uit de omgeving van het appartement van Van Bommel. Bovendien werd onder de Porsche Panamera van de Antwerp-trainer een tracker gevonden. De analyse van dat toestel leidde de onderzoekers naar het gsm-nummer en de naam van de verdachte. “Mijn cliënt ontkent alle betrokkenheid. Hij weet niets van die tracker”, aldus Monheim.

LEES OOK. Tracker onder Porsche Mark van Bommel leidt speurders naar verdachte, 25-jarige opgepakt in Kapellen

Het is onduidelijk of de overvaller die Van Bommel opwachtte in de parkeergarage, het gemunt had op zijn dure Porsche of op zijn Rolex-horloge.

Vastgoed

Jobs in de regio