Zaakvoerster Yvy Wils van Het Routehuis stelde vast dat een gelijkaardig infobord zoals op de rechtse foto werd gestolen. © Joren De Weerdt, rr

Onbekende(n) aan de haal met infobord van Het Routehuis: “Hopelijk zijn ze zo eerlijk om het terug te brengen”

Westmeerbeek -

Wie is er dinsdagavond of -nacht gaan lopen met het infobord van Het Routehuis in Westmeerbeek (Hulshout)? Zaakvoerster Yvy Wils zou het graag willen weten of zou alleszins graag haar bord terughebben. In de hoop dat er getuigen zijn of dat de dader of daders berouw tonen, postte ze het verhaal op sociale media. “Er gebeurden ook nog enkele kleinere vandalenstreken”, zegt ze.

Kristof Van Rompaey

In mei opende Yvy Wils haar horecazaak in de Stationsstraat in Westmeerbeek. Klanten vinden intussen vlot hun weg ernaartoe, maar na sluitingstijd komen er blijkbaar ook wel eens ongenode gasten over de vloer. “Ik merkte al enkele keren dat er na de uren mensen rond het gebouw waren gelopen die daar niet moesten zijn”, zegt ze. “Tuinmeubels stonden wat anders, er werden steentjes op het pad gegooid of er werd zand uit de zandbak gehaald. Woensdagochtend merkte ik nog zwarte voetsporen op de deur. Die zijn niet van klanten.”

LEES OOK. Molse Yvy Wils opent bakker en koffiehuisje Het Routehuis in Westmeerbeek: “Ik presenteer wat ik zelf graag voorgeschoteld krijg”

Het is ook niet de eerste keer dat het infobord met daarop de openingstijden verdwijnt. “Ik vond het al enkele keren terug langs de route. Nu is er geen spoor meer van te bekennen”, zegt Yvy. “Er gebeurden tegelijk nog kleinere vandalenstreken. Een tablet die het keldergat afdekte, is eraf gehaald. Er is nu een stuk af. De steen die erop lag om het tablet tegen te houden, is verdwenen. Enkele dagen geleden merkte ik ook dat er van enkele terrasstoelen een stukje af is. Intussen staan ze binnen. Het zijn allemaal maar kleine dingen, maar vele kleintjes maken één groot.”

Voor Yvy is het gestolen infobord de grootste streep door de rekening. “Zoiets kost toch al gauw 200 euro”, zegt ze. “Ik vraag me ook af hoe het is meegenomen. Zo’n bord moffel je niet zomaar weg, dus misschien heeft iemand iets gezien. Hopelijk zijn de dader of daders zo eerlijk om het terug te brengen. Met mijn oproep hoop ik mensen uit de omgeving ook wat extra te sensibiliseren, want misschien gebeurt dit hier niet alleen bij mij. Het gaat maar over een bord en wat kleine dingetjes, maar fijn is het in elk geval niet. Hopelijk stopt het hier.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners