Na Fir Bolg ontdekte het betere geluid in openlucht. © Bert De Deken

Na Fir Bolg-festival bant grote tenten van weide

Vorselaar -

De organisatoren van het festival Na Fir Bolg in Vorselaar gaan de 28ste editie van hun evenement enigszins anders aanpakken. De indrukwekkende tenten verdwijnen van het festivalterrein. “We gaan werken met grote shelters en meer catering”, zegt organisator Luc Janssens.

Na Fir Bolg en tenten waren tot voor een paar jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot de organisatie in de nadagen van de coronapandemie voor de formule met een podium in openlucht koos. Een ingreep die meteen werd gesmaakt en eerder dit jaar werd herhaald. Voor het tweede podium was er nog wel een kleinere tent, maar ook die wordt volgend jaar niet meer opgebouwd.

“Het geluid in een tent krijg je nooit zo goed als in openlucht. Daarom kiezen we voor een tweede podium onder een grote shelter”, verklapt Janssens. De Ronde Mannen hebben ook gemerkt dat er soms nogal lang werd aangeschoven aan de catering. “Een extra frituur en eetstanden blijken noodzakelijk om de wachtrijen te beperken. Ook daar gaan we op inspelen.”

Qua programma maakt Luc Janssens zich sterk om volgend jaar van 7 tot 9 juli opnieuw een paar heel speciale optredens te voorzien. Voor namen is het voorlopig nog een beetje te vroeg. “Kinderen zijn op ons familiefestival altijd zeer belangrijk geweest en ook voor onze jongste bezoekers willen we straks extra animatie voorzien”, aldus Janssens. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners