©  REUTERS

Musk stelt heractivatie van abonnement voor blauwe vinkjes op Twitter uit

Het zal nog twee weken langer duren voor sociaal netwerk Twitter de abonnementsformule heractiveert voor het blauwe vinkje, waarmee geverifieerde accounts aangegeven zouden moeten worden. Het Amerikaanse bedrijf had nog maar net het nieuwe systeem ingevoerd na de overname door ondernemer-miljardair Elon Musk.

Bron: BELGA

Eerder moesten beroemdheden, politici, journalisten en andere publieke personen hun identiteit bewijzen vooraleer ze een blauw vinkje kregen op Twitter. Met het nieuwe model krijgt iedereen die 8 dollar per maand betaalt een geverifieerd account. 

Maar de lancering van de abonnementsformule leidde tot een opstoot van valse accounts van beroemdheden en bedrijven. Onder hen de Amerikaanse basketbalster LeBron James en videospelbedrijf Nintendo. Twitter moest de nieuwe formule noodgedwongen stopzetten. 

LEES OOK. Twitter brengt grijs vinkje toch terug na stroom aan nepaccounts

De nieuwe eigenaar, Elon Musk, beloofde dat de functie tegen het einde van de week weer actief zou zijn, maar moet daar nu dus op terugkomen. Musk tweette dinsdagnacht dat de heropstart van ‘Blue Verified’ uitgesteld wordt tot 29 november om te maken dat het systeem “oersolide” is. 

Musk argumenteert dat authenticatie via betaaldiensten en de app-platformen van Apple en Google voldoende is. Daarom zou Twitter het zonder eigen authenticatie kan doen. 

LEES OOK. Kan Mastodon het nieuwe Twitter worden?

Musk dreigde ook met een harde aanpak van valse en parodie-accounts. Hij voerde aan dat iedereen die een profiel heeft onder iemands anders naam, en niet aangeeft dat het om een parodie gaat, zonder waarschuwing verbannen wordt.

LEES OOK. Elon Musk kondigt massale ontslagen aan bij Twitter in e-mail aan personeel, werknemers dienen klacht in

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER