©  AP

5.000 euro boete voor Anderlecht na incidenten op het veld van West Ham, één uitwedstrijd zonder fans

De UEFA heeft Anderlecht een boete van 50.000 euro opgelegd na de rellen tijdens en na de wedstrijd op het veld van West Ham in het kader van de Conference League.

Bron: BELGA

Ook mag Anderlecht twee Europese uitwedstrijden geen tickets verkopen aan zijn fans. De eerste wedstrijd is effectief, de tweede voorwaardelijk voor een periode van twee jaar. De supporters van de Brusselse club misdroegen zich in London: ze gooiden vuurpijlen en allerhande andere objecten op het veld, na de door de Brusselaars met 2-1 verloren wedstrijd kwam het ook tot rellen waarbij de Brusselse fans een weinig fraaie rol speelden.

Als de straf niet wordt aangevochten, dan mag Anderlecht geen fans meenemen naar de uitwedstrijd in het Bulgaarse Ludogorets, op 16 februari van volgend jaar. Het betreft hier de heenwedstrijd van de 1/16de finale in de Conference League.

Anderlecht krijgt ook dertig dagen om contact op te nemen met West Ham om de materiële schade te regelen die werd aangericht. In het heet van de strijd sneuvelden 86 zitjes en werden enkele toiletten vernield.

Vastgoed

Jobs in de regio