© RR 

Onze bespaartip: stap over naar een ziekenfonds op jouw maat

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Vanaf de leeftijd van 25 jaar moet je je verplicht aansluiten bij een ziekenfonds. De meeste Belgen kiezen zonder veel nadenken voor het ziekenfonds van hun ouders en blijven daar hun hele leven bij. Toch is het slim om, net zoals bij je energieleverancier of je internetprovider, af en toe te vergelijken en eventueel over te stappen. Er zijn namelijk aanzienlijke prijsverschillen, niet alleen in de jaarlijkse bijdrage, maar ook in het aanbod: van terugbetalingen bij de oogarts tot premies bij een geboorte.

Wat het beste ziekenfonds is, hangt dus af van jouw gezinssituatie en medische noden. Test Aankoop ontwikkelde daarom een koopwijzer om ziekenfondsen te vergelijken op jouw maat. Zo zou een overstap voor een koppel met jong kind bijvoorbeeld een geschatte winst van 238 euro kunnen opleveren. Ga dus op zoek en maak de vergelijking af en toe opnieuw. Mutualiteiten herbekijken elk jaar hun extra’s.  (JVBO)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER