© ATV

Plantaardige snackbar Tastebuds opent deuren op Dageraadplaats: “We willen de verwachtingen van een vleeseter inlossen”

De Dageraadplaats heeft er met Tastebuds vanaf donderdag een nieuwe zaak bij. Een echte snackbar, maar dan plantbased. Het doel van zaakvoerders Kevin Heylen en Ramses Waidi? Iedereen omverblazen met de pure smaak van hun plantaardige bitterballen en burgers. “We willen niet alleen veganisten bereiken”, zegt Heylen.

Tess Jacobs

De naam verklapt het al een beetje. Met Tastebuds willen goede vrienden en intussen ook zakenpartners Kevin Heylen (35) en Ramses Waidi (34) de smaakpapillen prikkelen. Daarvoor gooien ze plantaardige fastfood in de strijd, die met veel liefde en finetuning bereid wordt. “We willen niet alleen veganisten bereiken”, zegt Waidi. “We merken dat meer en meer vleeseters bewuster omgaan met hun consumptie dan voordien. Daarom zijn we vanuit het standpunt van een vleeseter gaan nadenken over onze kaart.”

“Daarbij streven we naar een zo hoog mogelijke standaard, om de verwachtingen van een vleesliefhebber te kunnen inlossen”, vult Heylen aan. Zelf zijn de heren ook niet voor de volle 100% veganist. “Wij eten hooguit twee keer per maand vlees, aangezien onze partners beiden vegetariër of veganist zijn. Wanneer we dan eens voor een stukje vlees gaan, vinden we het belangrijk dat het kwalitatief is en dat we weten waar het vandaan komt”, zegt Waidi.

Dat bewustzijn voor duurzaamheid trekt zich ook door in hun spiksplinternieuwe zaak. “We houden de cirkel zo klein mogelijk en proberen small businesses zoals het onze te steunen”, zegt Heylen. Daarom werken ze onder meer samen met het Brusselse SWET, dat ambachtelijke hot sauces maakt. Ook het moderne interieur draagt ertoe bij. De pastelgele keramische tegels zijn van Belgische makelij en uitgekozen met het oog op een lange levensduur. Alle verlichting is led. “We zijn geen wereldverbeteraars, maar willen ons steentje kunnen bijdragen”, vertelt Waidi.

Het interieur verklapt dat Tastebuds geen doorsnee snackbar is. © Dirk Kerstens

Huisgemaakte snacks

De zaak zal 7/7 geopend zijn. © Dirk Kerstens

Het vegan fastfoodmenu ziet er alvast veelbelovend uit. Van bitterballen tot loaded fries, cauli wings - kippenvleugels op basis van bloemkool - tot een kip- of visburger, een fervent snacker zal er niets tekortkomen. “Onze snacks, zoals de signature smash burger en onze falafelwafel, zijn allemaal huisgemaakt. We steken er veel tijd en vooral liefde in om de smaak zo goed mogelijk op punt te krijgen”, meent Heylen. En ook de drankenkaart is niet die van een doorsnee snackbar. “We serveren lekkere biertjes, zoals een IPA, rouge of een Bavik. Ook onze homemade icetea’s zijn een bewuste keuze. Je zal hier geen Jupiler of Coca-Cola vinden.”

En dat alles voor democratische prijzen. “We willen een plek zijn voor iedereen. Zoals op een puzzel vaak te lezen staat, van 6 maanden tot 99 jaar”, zegt Heylen met een glimlach. “Met de scholen in de buurt vinden we het belangrijk dat ook studenten hiernaartoe kunnen komen. Daarom openen we op woensdag vroeger de deuren, zodat ze op hun vrije namiddag naar hier kunnen afzakken”, zegt Waidi. Daarnaast zal het duo ook maandelijks een snack special aanbieden. De wijk Zurenborg heeft er met Tastebuds een vooruitstrevende snackbar bij, die de honger van de buurt alle dagen van de week zal stillen.

Tastebuds, Dageraadplaats 15, 2018 Antwerpen. Alle dagen open van 16-22u. Woensdag open van 12-22u. www.tastebudsantwerp.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV