Tom Claes heropent café Monico met Lynn Verniers als nieuw gezicht achter de tapkast. © bar

Kontichse horecabaas opent met café Monico in Mortsel vierde zaak

Mortsel, Kontich -

Nadat de vorige uitbaters midden september na 38 jaar afscheid hebben genomen, heropent het bekende café Monico in Mortsel op 1 december de deuren. Voor de Kontichse horecabaas Tom Claes is het de vierde zaak. Gezicht van het café wordt Lynn Verniers.

Met zijn ligging op de hoek Antwerpsestraat-Guido Gezellelaan is café Monico een begrip in de stad. Al sinds 1938 bestaat het. Tot midden september stonden Peter Danis en Jacky Gilles er 38 jaar achter de tapkast. Tom Claes, die reeds Gosto en bistro Panhard in Kontich, en café Breughel in Mortsel runt, zag er een mooie opportuniteit in om het café een volgend leven te geven.

“Het café kan bogen op een vast clienteel en we laten alles quasi onveranderd zodat zij zich hier nog altijd thuis kunnen voelen”, vertelt de nieuwe uitbater. “Net als voordien openen we om 9u en blijven open tot 1u ’s nachts. Het enige verschil is dat het café voortaan ook op maandag open is, alleen op dinsdag sluiten we.”

Het nieuwe gezicht van café Monico wordt Lynn Verniers die tot nu achter de toog stond in Gosto in Kontich. Na eerdere horecaervaring in onder meer De Vlegel keert ze terug naar Mortsel. “Veel gaan we niet veranderen. Het wordt in het begin wat aftasten wat de klanten willen, maar dat komt wel in orde. Daarom zijn we ook van plan om net zoals vroeger af en toe iets te organiseren zoals een quiz of thema-avond om de mensen bij elkaar te brengen, zoals ze het hier gewoon waren.”

Gosto2night

In Kontich is Gosto, begonnen als wijn- en loungebar, intussen omgedoopt tot Gosto2night. “We keren daarmee terug naar de tijden van de Gainsbourg. We willen er een danscafé van maken waar jonge en lokale dj-talenten tijdens het weekend voor ambiance zorgen omdat we merkten dat mensen op dat vlak hier in de buurt tegenwoordig toch op hun honger bleven zitten. Daarvoor is Olivier Van Camp mee in het verhaal gestapt. Op donderdag en vrijdag opent Gosto2night vanaf 16u, op zaterdag vanaf 20u met dj op vrijdag en zaterdag. Zelf ga ik er elke donderdag ook opnieuw achter de toog staan.”

Tom Claes en Olivier Van Camp slaan de handen in mekaar voor Gosto2night. © rr

Café Monico heropent op donderdag 1 december vanaf 16u met een receptie met drankjes en hapjes.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio