© atv

Ianthe Tavernier en Jonas Van Geel te zien in nieuwe Vlaamse ‘Les Misérables’: “Een droom die voor de tweede keer uitkomt”

Antwerpen -

Ze speelde al de kleine Cosette in de eerste Antwerpse Les Misérables 25 jaar geleden maar volgend jaar is Ianthe Tavernier ook te zien in de nieuwe versie. “Het is zo onwerkelijk, ik kan het nog altijd niet geloven”, straalt ze, naast Nordin De Moor en Jonas Van Geel, bij de voorstelling van de eerste Vlaamse castleden op ’t Schoon Verdiep in Antwerpen.

Guy Van Vliet

Met Ianthe Tavernier, Jonas Van Geel en Nordin De Moor kennen we de eerste drie Belgische namen uit de Vlaams-Nederlandse coproductie van Les Misérables, de succesmusical gebaseerd op de klassieker van Victor Hugo. “Er komen er nog”, verzekert Studio 100-CEO Anja Van Mensel. “We willen nog niet alle namen prijsgeven en we moeten ook voor het eerst samenwerken met Londen, waar ze beslissen over de cast. Dat proces hebben we onderschat: het duurt langer dan verwacht”, erkent de CEO van Studio 100, dat Vlaamse inbreng wil garanderen. “We weten dat het Vlaamse publiek daar belang aan hecht, dus we willen ook topnamen van bij ons in de voorstelling”, vult Studio 100-voorman Gert Verhulst aan.

Eén van die topnamen is dus Ianthe Tavernier, die nog altijd moet bekomen van het nieuws dat ze terug meespeelt. “Ik was 10 toen ik in de eerste Vlaamse versie de kleine Cosette speelde. Daar begon mijn passie voor musical. Wat ik toen meemaakte, mag ik nu verderzetten als Eponine. Dit is zo bijzonder, het lijkt als een droom die voor de tweede keer uitkomt”, deelt Ianthe haar gevoelens.

Van lief naar vader

Ze krijgt in Les Mis een tegenspeler waarvan ze volgend jaar verschillende facetten mag ontdekken. Jonas Van Geel, die binnenkort in Red Star Line haar lief speelt, is dit keer haar vader. En hij beent met deze rol zijn beste vriend Jelle Cleymans bij. “Ik leerde Jelle kennen toen hij 25 jaar geleden de kleine Gavroche speelde. Dat Jelle in Les Misérables zat, is het enige waar ik echt jaloers op was. Ik vind het een ongelooflijke eer om hier ook in te mogen staan”, reageert Jonas.

Nordin De Moor speelt de rol van Javert, de politieman die het hoofdpersonage Valjean op de hielen blijft zitten. Tijdens de castvoorstelling gaf hij alvast een indrukwekkend voorsmaakje. “Ik ben net terug uit Londen. Daar zag ik de voorstelling en een paar uur later stond ik zelf op het podium, om dit nummer in te oefenen. Dat was een heerlijk moment! Maar als ik moet kiezen, ga ik toch liever voor Antwerpen”, lacht Nordin De Moor.

Les Misérables, vanaf 15 oktober 2023 in Antwerpen en Gent, www.lesmiserables.live

LEES OOK. 25 jaar na succes van musical ‘Les Misérables’ maakt Studio 100 remake met nieuwe Vlaamse cast

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV